Požar u blizini Plavog horizonta

Požar u blizini Plavog horizonta

0
Podijeli

Veliki šumski požar zahvatio je u popodnevnim časovima borovu šumu i makiju na prostoru između kompleksa Plavi horizont i terena FK “Sloga” – javlja radio Tivat.

Vatra koja je izbila oko 14.45 guta šumu i nisko rastinje u neposrednoj blizini kompleksa Plavi horizont, plamen seže i do nekoliko desetina metara visine,  a dim i vatra vide se i iz Tivta. Na teren je izašlo kompletno ljudstvo sa tehnikom DVD „Krtoli“ i Službe zaštite i spašavanja Tivat kojima rukovodi Zoran Barbić.

Picerija i restoran

Priključili su im se pripadnici Vatrogasne jedinice iz Kotora i Herceg Novog, Bato Bogetić sa Luštice sa cisternom vode, braća Magud sa cisternama, kao i mještani Krtola. Prema riječima predsjednika DVD „Krtoli“, Stefana Kostića vatrogasci su uspjeli da odbrane o požara prve kuće u blizini kapele u Radovićima, ali požar je trenutno gotovo nemoguće obuzdati.

„Vatra je zahvatila borove i makiju, a vjetar je nosi prema kamenitoj površini uzvišenja iznad Pržne. Činimo sve što možemo. Glavno je da smo obezbijedili područje oko prvih kuća u blizini kapele. Njima se požar bio opasno primakao“, rekao je Kostić.

Iako je u pomoć pozvana i protivpožarna avijacija Direktorata za vanredne situacije MUP- Crne Gore, njihova dejstva će zavisiti od bure, koja trenutno duva jakim intenzitetom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code