Početna Društvo Požar u kotlovnici vile “Aleksandar”

Požar u kotlovnici vile “Aleksandar”

6

pozar vila aleksandarNešto prije 13 časova danas izbio je požar u vili “Aleksandar”, odnosno u prizemlju objekta pored restorana “Aqarius”, na Savini. Hercegnovska Služba zaštite i spasavanja dobila je poziv da u vili gori kotlovnica u 12.57 h.
– Upućena su odmah dva vatrogasna vozila i pet vatrogasaca. Jedno vozilo je na mjesto događaja krenulo Šetalištem, a drugo iz suprotnog pravca, pored Opšte bolnice Meljine. Kada smo stigli vidjeli smo da je požar izbio u velikom tep-ormaru u dijelu kuhinje i kotlovnice – kaže nam rukovodilac Službe zaštite i spasavanja Aleksandar Škobalj. Radnici Elektrodistribucije su odmah isključili struju.
Ono što je najvažnije, nije bilo povrijeđenih, a zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca ni veće materijalne štete.

6 Komentari

  1. Isidore,sve je dobro predviđeno propisima,ne moraš ti da brineš,ali se propisi ne poštuju,jer je to izdatak,a svi misle samo na dobitak,pa eto im posljedica.Znanja nama fali,a ne propisa.

  2. “Atest struje” kaže da je u momentu izdavanja, zatečeno stanje bilo ispravno, instalacija uradjena po propisima, te da su uzemljenje i fidova sklopka ispravni. Naknadne promjene, dodati potrošači, pogrešno zamjenjeni osigurači, ne stručno rukovanje instalacijom, i naravno zamori materijala nisu u nadležnosti prvog izdavanja atesta.
    Naš narod se generalno bahato i bez imalo osnovnog poznavanja problematike odnosi prema bilo kojoj tehnici, tako da bi “ateste za struju” trebalo zakonom urediti da se rade na godišnjem nivou, taman kao tehnički pregled za automobile.
    Apsolutno nemate pojma šta ste sve u stanju da uradite i priključite, zato Ugostitelju, prije nego što počnete da napadate ovlašteno lice, pozovite ih da vam preventivno provjere stanje instalacije. Bićete veoma zatečeni, zatečenim stanjem.

    Upamet se!

  3. ateste se ne daju lako nikome,jer inžinjeri neće da snose odgovornost,ali mnogi neće da plaćaju redovno pregled i da poštuju propise,pa im je milija šteta,nego redovni trošak.Rizik ne shvataju ozbiljno mnogi direktori,pogotovo za državnu imovinu….baš ih briga,jer se nikad nikome ne traži odgovornost za štetu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code