Početna Oko nas Tivat Požar u Krašićima, šteta velika

Požar u Krašićima, šteta velika

0

Služba zaštite dobila je jutros poziv iz Krašića, naselje Maslinjak da gori apartman. Kad su stigli na lice mjesta vidjeli su da se plamen proširio za kuću pored.

Foto: Služba zaštite Opština Tivat

-To je šesti nivo, tipske su kuće u nizu. Gorele su podrumske prostorije do kojih je bilo vrlo teško prići. Požar je zahvatio veću površinu objekta, bojim se da je šteta velika-kazao je komandir Službe zaštite Milorad Giljača.

Sumnja se da je došlo do zapaljenja u magacinskom prostoru iza kuće, koji se nalazi na nepristupačnom terenu i nije bilo moguće prići ljudima koji su prvi došli.

-Čekalo se dok smo došli sa razvalnim alatom, da priđemo i lokalizujemo. U međuvremenu je širena toplota preko plafona, pa je tako zahvaćen drugi objekat, zatim nastavljeno na treći, tako da smo imali malo težu akciju za lokalizovanje požara-ističe Giljača i dodaje da je jednoj stanarki pozlilo.

-Vjerovatno dok je pokušavala da spasi stvari. Jedan vatrogasac je malaksao, ali Hitna pomoć je bila na licu mjesta i reagovala, vidjećemo dalje nakon ispitivanja. Pošto je nepristupačan put zbog parkiranih vozila, tivatska policija je odmah izašla na lice mjesta i pomogla da se raščisti put. Požar je lokalizovan i pod kontrolom je, ali će ekipe ostati na terenu kako bi bili sigurni da neće doći do novog zapaljenja-kazao je komandir SZ i dodao da prema trenutnom stanju šteta je totalna ali će ekipe policije da utvrde i tačan uzrok kao i količinu štete na objektima.

Kako se radi o vikendaškom naselju, kuće su bile pune, ali su spasioci odmah po dolasku evakuisali sve.

-Obišli smo niz od tih 10tak apartmana, utvrdili da nema nikoga unutra i zatim pristupili gašenju.

U akciji je učestvovalo ukupno šest vatrogasnih vozila sa šest profesionalnih vatrogasaca, kao i osam pripadnika dobrovoljnih društava Krtoli i Tivat.

Giljača je zahvalio građanima i dobrovoljnim društvima koji su se odazvali i pomogli u akcji.

On je ponovo apelovao na građane da ne parkiraju svoja vozila na ulicama i prilazima, jer to samo usporava akciju. Giljača je naveo da je prilikom prilaza kućama došlo do oštećenja jednog vozila i da će sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat utvrditi štetu i krenuti sa represivnim mjerama kako bi izašli na kraj sa ovim problemom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code