Požari ne jenjavaju, potrebno još ljudstva

Požari ne jenjavaju, potrebno još ljudstva

8
Podijeli

Požarišta na Luštici i dalje su aktivna, situacija se ne smiruje, požari se šire a gašenje dodatno otežava vjetar koji ne jenjava i konstantno mijenja smjer.

Situacija je u najmanju ruku katastrofalna, a fotografije sa terena ni približno ne mogu prenijeti pravu sliku stanja. Najkritičnije je selo Begovići jer se plameni jezici šire od Ponte Vesala do ovog sela. Osim ove dvije lokacije, požar bijesni još i u Tijesnoj luci i Morakovoj luci kao i Mirištu.

Picerija i restoran

Da je situacija izuzetno teška potvrđuje nam i načelnik Službe zaštite i spašavanja Kotora, Maksim Mandić:

– Stanje je izuzetno teško i kod nas i na Luštici. Požari ne jenjavaju, svako malo izbije novi. Veliki broj vatrogasaca je na terenu, i ono što moramo kako znamo i umijemo je da obezbijedimo još veliki broj ljudi i za nas, a pogotovo za kolege na Luštici. Gase svi koji su u stanju da pomažu, kazao nam je kratko Mandić.

Kako je dodao, on se nalazi na Bigovi, gdje je situacija takođe alarmantna jer se požar primakao kućama pa “brane” kuću po kuću.

U gašenju požara učestvuju vatrogasne službe Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, Dobrovoljno vatrogasno društvo Krtoli, ali i građani.

Iz Direktorata za vanredne situacije najavljeno je da će tokom dana požarišta obići i ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić.

8 Komentari

Ostavite komentar

*

code