Početna Društvo Požari u blizini kuća u Meljinama i iznad Ubala

Požari u blizini kuća u Meljinama i iznad Ubala

3

Pripadnici hercegnovske Službe zaštite i spasavanja u veoma kratkom vremenu večeras su gasili dva požara. Prvo su u 17.40 dobili poziv da gori kuća u Meljinama.

Prema riječima zamjenika komandira Službe, Aleksandra Škobalja intervenisali su sa jednim vozilom i tri pripadnika Službe zaštite i spasavanja :

-Na terenu je gorjelo nekih 500 kvadrata kupine i niskog rastinja uz same kuće koje su spasene zahvaljujuci brzoj intervenciji – kaže za radio Jadran Škobalj.

Ubrzo , tačnije u 17.46 dobili su poziv da gori iznad sela Ubli. Na teren su izašla četiri vozila, od toga 3 iz Službe zaštite i spasavanja i jedno iz DVD Bijela, sa 10 vatrogasaca.

-Požar je većih razmjera, u plamenu je nekoliko hiljada kvadrata, na nepristupačnom terenu. Požar je i dalje aktivan i ulažemo nadljudske napore da ga ugasimo. Posjetio bih da je ovo drugi veći požar u posljednjih nekoliko dana na Ublima i pretpostavljamo da je uzrok ljudski faktor – navodi Škobalj.

O svemu je obaviješten Centar bezbjednosti Herceg Novi, čiji pripadnici su takođe na mjestu događaja.

3 Komentari

  1. Ja ne znam šta se žale. Kad se zapali rastinje na tom mjestu nikne kompleks apartmana… Kao i uvijek.. Msm vidite kako su Lušticu fino zalili apartmanima pa nema više šta da gori…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code