Poziv iz OKC na zajedničko djelovanje nezavisne kulturne scene

Poziv iz OKC na zajedničko djelovanje nezavisne kulturne scene

0
Podijeli

Hercegnovski Omladinski kulturni centar od decembra 2018. sprovodi projekat „Platforma nezavisne kulturne scene – podsticaj saradnji vaninstitucionalnim akterima u kulturi“.

– Vjerujući da postoji veliki potencijal u nezavisnoj kulturnoj sceni, ali i potreba da se ona razvija, umrežava i efikasnije djeluje, a kako bi se prepoznala važnost nezavisne scene za razvoj kulture u Boki kotorskoj i u Crnoj Gori, plan nam je da pokrenemo zajedničku platformu djelovanja vaninstitucionalnih aktera u kulturi – saopšteno je iz OKC-a.

Picerija i restoran

Dodaju i da je svrha platforme da osnaži kapacitet organizacija nezavisne kulture prenosom dobrih praksi i znanja, kao i podrška akterima koji doprinose razvoju nezavisnih, nekomercijalnih produkcija na području šireg regiona Boke kotorske. Takođe će se raditi na stvaranju uslova za kontinuiranu realizaciju partnerskih projekata, između organizacija nezavisne kulture, koje djeluju u Crnoj Gori.

Akteri nezavisne kulturne scene u Herceg Novom prvi put su se objedinili 2016. godine, na skupu u motelu Dubrava.

Žele da nastave dijalog među vaninstitucionalnim akterima kulture (organizacijama i pojedincima) kako u Herceg Novom, tako i u Kotoru, Tivtu, Budvi i Nikšiću. Pozivaju da ideje za zajedničko djelovanje i saradnju zainteresovani iskažu putem e-maila okcentar.hn@gmail.com, ili na Facebook stranici Omladinski Kulturni Centar Herceg Novi i N.O.I.S.E – Nezavisni Omladinski Informativni Servis Eclectic

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code