Početna Društvo Poziv mladima: Postanite kreatori promjena kroz program za mlade društvene preduzetnike

Poziv mladima: Postanite kreatori promjena kroz program za mlade društvene preduzetnike

0

Centar za ekonomski prosperitet i slobodu – CEPS u partnerstvu sa Sekretarijatom za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi poziva mlade starosti od 16 do 30 godina koji žele da postanu kreatori promjena i budući preduzetnici da se prijave za Social Impact Award program.

Herceg Novi

Mladi društveni preduzetnici i ove godine moći će da prijave svoje ideje, a najbolji timovi dobiće mentorsku podršku, početni kapital od 1.500 eura i putovanje na međunarodni samit koji se ove godine održava u prijestonici Češke, Pragu. Za ovaj program mogu da se prijave studenti i srednjoškolci, kao i svi pojedinci ili timovi sačinjeni od članova koji imaju od 16 do 30 godina. Prijavljivanje projekata će biti moguće do 15. maja, na platformi.

Prijave za obuke na temu kreiranja ideja sa društvenim uticajem, struktuiranja ideja, kreiranja uticaja, poslovnog modeliranja i poslovnog planiranja za opštinu Herceg Novi do 13. marta.

Social Impact Award – SIA najveći je međunarodni projekat na temu društvenog biznisa, posvećen mladima, koji je 2009. godine pokrenut od strane Impact Hub Vienna, u partnerstvu sa Erste Fondacijom i Vienna University of Economics and Business. Fokus ovog programa je na mladima od 16 do 30 godina starosti koji su voljni pridonijeti radu na društvenoj promjeni i biti dio razvoja društvenog preduzetništva u zemlji i svijetu. Program se danas sprovodi u više od 15 zemalja Evrope, Azije i Afrike te obuhvata više od 8.000 mladih godišnje.

Social Impact Award program u Crnoj Gori realizuje Centar za ekonomski prosperitet i slobodu – CEPS u partnerstvu sa Ministarstvom Ekonomije, Erste bankom i Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu (EFSE), uz pokroviteljstvo Investiciono-razvojnog fonda i Fonda za aktivno građanstvo – FAKT.

Kako je saopšteno iz lokalne uprave, misija projekta je promocija društvenog preduzetništva među mladima. Suština ovakvog biznisa jeste poslovanje koje donosi zaradu, ali istovremeno rješava neki od društvenih problema, bilo da je riječ o zapošljavanju ugroženih društvenih grupa ili rješavanju problema lokalnih zajednica.

Apel: Svi koji stižu iz Italije da se jave epidemiloškoj službi

Putnici koji uđu u Crnu Goru iz Italije, a prođu bez dobijanja rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor, treba da se jave epidemiloškoj sžužbi Doma zdravlja Herceg Novi- apeluje dr Stefa Glušac.

Telefoni su: 031 342 952 i 067 072 068.

Otkako su obustavljeni letovi za Bolonju, Milano, a najavljuju se i za Rim, mnogi dolaze preko Beograda ili Dubrovnika u Crnu Goru. Zato bi bilo dobro da ti putnici imaju ličnu odgovornost i da se jave epidemiološkoj službi u Herceg Noovm, bez obzira što nemaju rješenje za nadzor.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code