Poziv na volontersku akciju povodom svjetskog dana klimatskih promjena

Poziv na volontersku akciju povodom svjetskog dana klimatskih promjena

0
Podijeli

Prvi od događaja u zajedničkom zimskom kalendaru „Orjen, planina kraj mora”, posvećen je obilježavanju četvrtog novembra, Međunarodnog dana klimatskih promjena.

Iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena pozivaju sve zainteresovane da se toga dana, u subotu, u 10 sati pridruže okupljanju na prostoru kod Kotobiljskog izvora i zajedničkim volonterskim radom lično doprinesu naporima cijelog čovječanstva, usmjerenim na ublažavanje klimatskih promjena izazvanih sve većim ljudskim djelovanjem.

Picerija i restoran

Na Kotobiljskom izvoru, odmorištu starog pješačkog puta Herceg Novi-Kameno, biće organizovana prezentacija tehnike izrade tradicionalnih terasastih njiva u tehnici gradnje na suvo, uz sadnju autohtonog bilja ovog podnevlja na novouređenim površinama.

Organizatori obezbjeđuju rukavice i alat, kao i sendviče i osvježenje, a zainteresovani treba da se prijave na telefon: 069 360 803 (Željko Starčević).

Organizatori ovog događaja su Agencija za razvoj i zaštitu Orjena, Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju i Mjesna zajednica Kameno-Žlijebi, u saradnji sa DOO „Komunalno stambeno“ i DOO „Čistoća“.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code