Početna Kultura Poziv umjetnicima iz Porto Montenegra za učešće na humanitarnoj izložbi

Poziv umjetnicima iz Porto Montenegra za učešće na humanitarnoj izložbi

0

Cris Contini Contemporary galerija u Porto Montenegru pozvala je sve umjetnike iz Crne Gore da predstave po jedan autorski rad na izložbi “Ljubav nas približava više nego ikad” 13.februara u 11 h.

Foto: Porto Montenegro

Ideja izložbe je da okupi radove umjetnika kao njihove odgovore na pandemiju, kao način dijeljenja umjetnosti u teškim vremenima izolacije:

“Predstavljena umjetnička djela mogu biti selfie fotografije, slike bolničkih jedinica za intenzivnu njegu, portreta ljudi, praznih ulica i sablasnih urbanih krajolika, do tema koje su vezane za klimatske promjene, porodičnih priča ili rada institucija”, navodi se u saopštenju Adriatic Marinasa.

S obzirom da pandemija još uvijek traje i da je gotovo cijeli svijet „zaključan“, događaj „Ljubav nas približava više nego ikad“, planiran je u galeriji u Porto Montenegru, koji će dati drugačiju perspektivu Danu zaljubljenih.

„Ideja je da proslavimo ljubav prema drugima kroz izložbu lokalnih umjetnika koji će svoja umjetnička djela predstaviti kao objekt istorisjke istrage iz koje se može učiti-“ saopštavaju iz galerije.

Kad je 1918. svijet zahvatila španska groznica, umjetnici su pokušali shvatiti svijet oko sebe. Edvard Munch je napravio niz autoportreta, dok je Egon Schiele nacrtao svog mentora Gustava Klimta na samrtnoj postelji. Ponekad se iz najvećeg izazova stvaraju najveća djela, navodi se u pozivu galerije Cris Contini.

Poziv je otvoren za sve umjetnike, a da bi mogli učestvovati, potrebno je da pošalju fotografiju djela koga žele prikazati, zajedno sa biografijom i kratkim opisom samog djela, do ponedjeljka, 8. februara 2021. godine, na e-mail: mne@criscontinicontemporary.com  .

Odabrani radovi biće objavljeni na društvenoj Instagramu, web stranici criscontinicontemporary.com  i izloženi u galeriji u Porto Montenegru, u skladu sa mjerama državnih organa.

Odabrani radovi moraju se fizički dostaviti u galeriju u srijedu 10. i četvrtak 11. februara 2021.godine. Umjetnik je odgovoran za dopremanje i prikupljanje djela. Djela koja će biti izložena moraju biti uokvirena.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code