Pravna besmislica: Preko 100 vlasnika nekretnina u Igalu ostali bez prava svojine

Pravna besmislica: Preko 100 vlasnika nekretnina u Igalu ostali bez prava svojine

10
Podijeli

Rješenjem Uprave za nekretnine – Područne jedinice Herceg Novi bivšim radnicima Vektra Boke, kojima su 2006. godine na konkursu dodjeljeni placeve da bi obezbijedili krov nad glavom, kao i vlasnicima stanova u zgradama, koje su na tim placevima izgrađene, poništeno je pravo svojine. Zbog toga se njih preko 100 okupilo tokom popodneva u hotelu “Kapri” u Igalu da bi se dogovorili što im je činiti. I hotel Kapri je, kako se čulo, izgrađen na jednoj od problematičnih parcela.

Kako je navedeno u Rješenju, po zahtjevu Dragice Perović i Đorđa Rajaka, brišu se upisi prava svojine za preko 100 vlasnika. Ovaj pravni stav predstavlja i izvršenje Odluke Upravnog suda iz 2014, kojim je potvrđena presuda Vrhovnog suda iz iste godine.
Pravo svojine po Rješenju vraća se kompaniji Vektra Boka, kao nasljedniku nekadašnjeg turističkog giganta, preduzeća HTP Boka.

Picerija i restoran

Perović, Rajak i još dvoje bivših radnika traže od Vektra Boke Rješenje da su oni vlasnici placeva, čime bi se uknjižili kod Uprave za nekretnine. Oni su, međutim, spremni da zahtjev povuku ukoliko im Vektra Boka izda Rješenje o vlasništvu nad problematičnim parcelama.

Međutim, ovim “pravnim nonsensom”, kako se čulo na skupu, oštećeno je oko 100 vlasnika stanova i zemljišta na toj lokaciji, koji su svoju imovinu uredno katastarski uknjižili. Problem je što, kako navode, nikome od njih nije bilo omogućeno da pred nadležnim institucijama daju izjavu.

U međuvremenu, nastojaće da sa predstavnicima Vektra Boke dogovore najbolje rješenje za četvoro radnika. Njima su placevi ponuđeni i od toga samo jedan, površine 100-nak kvadrata je sporan, pa se svi nadaju da će iz Vektre imati sluha, te da će i ti radnici biti obeštećeni.

Pravni predstavnik kompanije Vektra Boka, Vladan Dumić kazao nam je da su bivši radnici i kompanija u ovom slučaju “na istoj strani”.
– Ovdje smo mi protivnici predlagača i na strani ovih ljudi. Predlagači su Đorđe Rajak i još trojica nezadovoljnih radnika, koji traže da im se dodjele placevi. Smatramo da je ovo skandalozna odluka koja se mora poništiti – kazao je Radiju Jadran Dumić.

Na skupu bivših radnika advokat Milorad Ivanović izabran je za pravnog zastupnika jednog dijela zainteresovanih. Neki su mišljenja da je bolje da više advokata sastavljaju žalbe. Svi su, međutim, saglasni da se krene u žalbeni postupak ka Ministarstvu finansija na Rješenje Uprave za nekretnine.

10 Komentari

 1. A sta su to radnici boke mogli da ukradu viljusku kasiku ma sram vas bilo ostavili su zivote u boku a sada ni plate ni penzije ni placeva.

  17
  4
 2. Uz duzno postovanje postenim radnicima Boke kojih je zasigurno bilo tokom 50 godina tog turisticko ugostiteljskog preduzeca.Ali,vala su pokrali pojedini jadnu Boku,nosili i sakom i kapom…Nije bilo nikakve sanse sa tolikim lopovlukom od strane zaposlenih da opstane ta firma!

  13
  10
 3. O jadu će se zabavit sudija;advokati nemaju problem,svakako neko mora da ih plati;geometri se kriju po hodnicima dok traje suđenje,a građanin ne zna đe se nalazi.Nema pravne besmislice,nema krivca osim oštećenoga,kad bi bilo pravde ne bi mnogi za kruv zaradili.Službenici su podobniji što manje znaju.Kupite sad fascikle i slažite papire,izaberite izabranoga za ljekove ili sve napuštite pa se spasite.Svaku žrtvu žalim,jer jer je svi još dokrajče,a prave se fini.

  19
  1
 4. Ako imate lijepu zenu ili djevojku poslace vas u zatvor da vam je preuzmu.Ovako je bilo pedesetih godina.Ovo sto nama rade u HN opstini bruka,sramota i ponizenje.

  53
  9

Ostavite komentar

*

code