Početna Ekonomija Pravosnažna dozvola za benzinsku pumpu na Toploj

Pravosnažna dozvola za benzinsku pumpu na Toploj

3

images_slike_razno_benzinska_topla_idejno_resenje-2-1Izgradnja benzinske pumpe na Toploj, iznad OŠ Dašo Pavičić trebalo bi da počne najkasnije za desetak dana, potvrdio je za Radio Jadran investitor Radovan Marinović.

Prema njegovim riječima, građevinska dozvola postala je punosnažna nakon mjesec od kako je izdata, jer u međuvremenu nije bilo nikakvih pritužbi, kaže Marinović.

Marinović navodi da su trenutno u pregovorima sa slovenačkom firmom “Geogradnja” Draga Franca, registrovanom u Crnoj Gori, kojoj su uplatili dio novca još prije 4 godine za izvođenje radova. Njoj je zbog finansijskih problema trenutno blokiran račun.

“Tražimo da nam makar nešto obave, kao instruktažu. Čekamo da daju predlog – ili da nam ustupe mašine, pa da mi organizujemo posao, kao i da skinu teret sa opreme koju ima. To je jaka kompanija koja je radila i tunel Sozinu, ali jednostavno je zapala u probleme. Mi imamo ugovor sa njima i platili smo dobar dio ugovorenog posla. Nastojimo da “iščupamo” makar mašine, pa ćemo naći drugog izvođača radova. Ali, za 7-10 dana sigurno počinjemo, pa bilo ovako ili onako”, najavljuje Marinović.

On pojašnjava da je dio mašina obezbijeđen, ali nedostaju  usko specijalizovane, koje će nastojati da “izvuku” od Geogradnje, ili na kraju da ih obezbijede negdje iz inostranstva.

Podsjetićemo da je Marinović na Toploj, iznad OŠ Dašo Pavičić, naumio da izgradi benzinsku pumpu sa pratećim objektima, što je investicija vrijedna 1.600.000 eura. Planirana je izgradnja restorana, vidikovca sa panoramskim liftom, na dva sprata biće poslovni prostori. Po projektu gradiće šest spratova sa garažom i benzinskom pumpom, tj. 840 m2 poslovnog prostora sa benzinskom pumpom. U prvoj fazi radova biće neophodno uraditi temeljnu jamu za obezbjeđenje susjednih parcela i objekata.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je Marinoviću krajem februara građevinsku dozvolu za izgradnju poslovno stambenog objekta sa benzinskom pumpom.

3 Komentari

  1. Novi ce jednoga dana samo da se sronda u more.. Pravo mjesto da se drnda i busi i izvode radovi, hoce li neko mjeriti decibel kad budu obrundavali brdo, ispod je skola a iznad Dom zdravlja. Gdje ce biti odusci od tankova za gorivo, sa kancerogenim cesticama? A vi sto vam je lijepo, preselite se u komsiluk

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code