Početna Ekonomija Pravosnažno obustavljen stečajni postupak u Meljine kompleksu, ali bez uticaja na Bolnicu...

Pravosnažno obustavljen stečajni postupak u Meljine kompleksu, ali bez uticaja na Bolnicu Meljine

0

U firmi Meljine kompleks, koja upravlja Bolnicom Meljine, pravosnažno je obustavljen stečajni postupak i društvo je sad u fazi konsolidacije, jer je praktično dvije godine neosnovano vođen stečajni postupak, kazao je Dan-u punomoćnik te firme, Milovan Milošević.

Privredni sud ranije je donio tri presude o pokretanju stečaja u Meljine kompleksu, ali je Apelacioni sud po žalbi vlasnika poništio sve tri.

Kao smo ranije informisali sutkinja Milica Vlahović je još u oktobru prošle godine donijela presudu kojom je obustavila stečajni postupak u Meljine kompleksu.

Ukidanje stečaja u Meljine kompleksu praktično nema uticaja na Bolnicu Meljinem gdje je stečaj uveden lani u septembru. Naime, vlasnik, odbijegli biznismen Duško Knežević ima sudsku zabranu raspolaganja nad svom imovinom u Crnoj Gori i ne može u ovom trenutku da preuzme Meljine kompleks.

S druge strane, nakon višegodišnjeg prekida, trebalo je jutros da bude nastavljeno ročište po tužbi države za raskid ugovora o kupovini Bolnice Meljine. Međutim, do toga nije došlo, jer je, kako saznajemo, sutkinja Milica Popović prihvatila zahtjev zastupnika države i prekinula postupak. On će biti nastavljen, kada se za to stvore uslovi u skladu sa Zakonom o stečaju.

Vlada je tražila raskid na inicijativu novske Skupštine, s obzirom da je Atlas grupa od najavljenih 119 miliona eura uložila samo tri. Ugovor je prije 12 godina zaključen sa konzorcijumom Invest banka, Atlas banka, Atlas cap i Specijalna bolnica za interne bolesti Sveti Nikola.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code