Početna Društvo Praznični humanitarni bazar tokom vikenda u Portonovom

Praznični humanitarni bazar tokom vikenda u Portonovom

2

Tokom predstojećeg prazničnog vikenda, od petka 21. do nedjelje 23. maja, u Portonovi rizortu biće upriličen trodnevni humanitarni bazar, a posjetioci će biti u prilici da slave kulturu i tradiciju Herceg Novog, saopšteno je iz Portonovog.

Kako najavljuju, praznični Portonovi bazar okupiće lokalne vinare, proizvođače slanih i slatkih delicija, zanatlije i male proizvođače preparata za ljepotu i njegu tijela i duha. Prikupljeni prihodi, namijenjeni su Domu zdravlja u Herceg Novom.

Godina za nama podsjetila nas je na značaj koji zdravstveni radnici imaju u našim društvima, naročito u spasavanju života, kazao je izvršni direktor kompanije Azmont Invesments Rashad Aliyev:

„Na ovaj način, želimo da se i simbolično zahvalimo i pružimo potrebnu finansijsku podršku Domu zdravlja Herceg Novi i pomognemo dalje pružanje njege pacijentima kojima je potrebna“, naveo je on.

Portonovi će od 21. do 23. maja biti podijeljen u četiri cjeline. Dječija izložba pod vedrim nebom biće upriličena u Hill Side Parku. Na Vista ulici, zainteresovani će moći da nađu zanatlije i lokalne proizvođače svijeća, sapuna i nakita. Boka ulica u Portonovi naselju mjesto je za uživanje u hrani i piću. Na Marina trgu, biće posluženi svježi ulovi iz Jadranskog mora za ljubitelje ribe i morskih plodova.

„Posjetioci će moći da probaju i kupe razne lokalne proizvode, uključujući med, masline, pršut, maslinovo ulje, vino, peciva, ručno izrađeni nakit, sapune, lavandu i esencijalna ulja. Tokom dana, svi koji budu dio Portonovi praznične priče, uživaće uz lokalnu muziku i klape“, najavljuju iz Portonovog.

„Energija i atmosfera koju će svi oni koji budu sa nama osjetiti bila je povod da organizujemo i jednostavno ove dane nazovemo Portonovi bazar. Praznični dan i Dan nezavisnosti služe nam i da se osvrnemo na kulturu i tradiciju, te njihov značaj tok planiramo budućnost. Pozivamo lokalnu zajednicu, i sve ljude iz Crne Gore, da nam se ovoga vikenda pridruže u slavljanju najboljeg što Crna Gora nudi”, zaključio je Aliyev.

Radno vrijeme bazara je od 10 do 20 h.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code