PRAZNIČNO UKRAŠAVANJE I RADOVI U NOVOM

PRAZNIČNO UKRAŠAVANJE I RADOVI U NOVOM

164
0
Podijeli

Herceg Novi se ovih dana ubrzano ukrašava i poprima sve više i više praznični izgled, ali s druge starane infrastrukturni radovi su u toku i na šetalištu, zbog izgradnje kolektora.

Rekonstruiše se i Njgoševa ulica, koja će prema najavama biti završena do početka novogodišnjih praznika. Postavljanje javne rasvjete na tom potezu neće biti završeno, jer je tender za nabavku opreme tek raspisan.
Danas se ukrašavaju dijelovi starog grada i kako nam kažu u JP Stambeno komunalno, sa onim što se ima od prethodnih godina sve će biti završeno do kraja sedmice, uz mogućnost da se još po nešto dokupi.
Ako nešto ostane od ukrasa biće uređeni u novogodišnjem ruhu i dijelovi Igala, odnosno petlja. Ukrašena jelka iz Splita sa 13 novih ukrasa za šetalište kod Škvera gdje će biti upriličen doček Nove godine i drugo veče, stiže za nekoliko dana, pa se nadaju da će do 20. decembra uspjeti sve da završe.
Inače, u ovom preduzeću i dalje imaju isti problem od oktobra kada je ekološki inspektor zabranio paljenje zelenog otpada u Sutorini.
Otpad se tamo odvozi ali se ne uništava, ”samo ga sabijamo” kako su nam i naložili i moguće je da imamo još nekih 2 mjeseca da tako radimo, a onda će definitivno morati da se iznađe neko drugo rješenje, kažu nam u ovom preduzeću.
Najviše se uzdaju da će proraditi zajednička deponija u Kotoru, a moguće da će nabaviti drobilicu, koju u čitavoj Crnoj Gori, posjeduju samo u Podgorici, kazao je direktor Boris Seferović.
Oni trenutno rade samo sa jednim kamionom za odvoz zelenog otpada i zato je u posljednje vrijeme zastoj u uklanjanju sa šetališta, kako je to bilo u Bijeloj kod Dječijeg doma Mladost, na šta nam je ukazao i naš slušalac i čitalac portala, koji je i poslao fotografije.
– Uklonićemo to već sjutra, ako ne i danas, jer zaista nam je u funkciji samo jedno vozilo – obećao je Seferović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code