Početna Društvo Praznik mimoze u biltenu “Njukasli svijeta”

Praznik mimoze u biltenu “Njukasli svijeta”

3

Alijansa Newcastles of the World u najnovijoj publikaciji posebno mjesto posvetila je Herceg Novom i Prazniku mimoze na kojem je organizovana prva manifestacija “Dan Njukasla svijeta”. Ovim programom u organizaciji Kancelarije za međunarodnu saradnju promovisan je ovaj savez i brojni gradovi članovi.

“Veoma srdačna dobrodošlica od strane gradonačelnika grada Herceg Novoga gospodina Stevana Katića, rukovoditeljke Kancelarije za međunarodnu saradnju Simonide Kordić i članova njihovog tima, Aleksandre Petronijević i Ivana Otovića, zajedno sa mještanima iz Herceg Novog, učinili su naš boravak veoma posebnim. Takođe, jarko žuta boja mimoze ojačala je naše živahno i veselo iskustvo u Herceg Novom,” izjavila je direktorica alijanse Zelie Guerin.

Prijatelji iz Šinšira, Nove Zamki i Njukasla na Tajnu učestvovali su zajedno sa Opštinom Herceg Novi u organizaciji prvog “Dana Njukasla svijeta” u Herceg Novom. Tom prilikom nastupali su narodni muzičari Steel Rigg iz Njukasla na Tajnu, svirajući sjeverno-umbrijske gajde, violinu i harmoniku uz izvođenje tradicionalnog plesa.

“Lokalno stanovništvo i ostali posjetioci u potpunosti su uživali u nastupima kao i demonstraciji umjetnosti kaligrafije iz Šinšira uz mogućnost učenja i vježbanja predivnih poteza kistom neophodnih za crtanje japanskih slova. Tradicionalni proizvodi iz grada Nove Zamki takođe su bili jako popularni. Nakon održavanja “Dana Njukasla svijeta” otvorena je izložba. Čitav događaj ispratili su lokalni i nacionalni mediji koji su intervjuisali organizatore, predstavnike gradova alijanse i posjetioce događaja. Sastanak sa gradonačelnikom pružio je priliku da se diskutuje o budućoj saradnji”, izjavila je Zelie Guerin.

Kako zaključuje, prvi održani ”Dan Njukasla svijeta” u Herceg Novom otvorio je nove mogućnosti povezivanja gradova, uspostavljanja novih prijateljskih odnosa i produbljivanje prijateljstava. Takođe, ovaj događaj pružio je značajno iskustvo u pogledu upoznavanja kulture, kao i dragocjenu priliku za diskusiju o napretku u sljedećim područjima saradnje: turizam, poslovanje, obrazovanje i kultura.

”Ukoliko planirate sljedeće ljetovanje iskreno Vam preporučujem da uključite u Vaše putovanje šarmantni primorski grad Herceg Novi iznad koga se izdižu predivne planine zimi pokrivene snijegom, grada koji se nalazi u Bokokotorskom zalivu, koga dodiruju talasi iz Jadranskoga mora. Tokom boravka u ovom šarmantnom gradu možete da posjetite Stari grad i probate domaću hranu i piće ili da posjetite jedan od mnogih interesantnih festivala. Od aprila do avgusta u Herceg Novom održava se ukupno četrnaest festivala! Sa aerodromom Tivat i aerodromom Ćilipi u neposrednoj blizini, Herceg Novi je nezaobilazna destinacija”, poručuje na kraju teksta direktorica alijanse Newcastles of the World.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code