Početna Sport PRED MEČ HRVATSKA CRNA GORA: SELEKTORI TUCAK: BIĆE OVO TEŽAK MEČ, PEROVIĆ:...

PRED MEČ HRVATSKA CRNA GORA: SELEKTORI TUCAK: BIĆE OVO TEŽAK MEČ, PEROVIĆ: IGRAĆEMO AGRESIVNO

0

FINA logoOkršaj podmlađenih vaterpolo reperezentacija Hrvatske i Crne Gore sa nestrpljenjem se očekuje na obje strane.
Naše ajkule u Zagrebu su od juče gdje su stigle nakon 20 sati puta autobusom. Dobro je poznato koga nema ali bile su moguće i nove izmjene. Naime, debi mladog centra Partizana Nemanje Vica bio je pod znakom pitanja, jer je na put krenuo bez pasoša i nije otputovao s ekipom. No on je danas ipak stigao avionom. U Zagrebu je 13 igrača, među kojima su – golmani: Miloš Šćepanović i Dejan Lazović, bekovi: Antonio Petrović, Dragan Drašković, Uroš Čučković, Aleksandar Ivović, Radovan Latinović.
Spoljnji: Vjekoslav Pasković, Darko Brguljan, Draško Brguljan, Luka Sekulić. Centri: Filip Klikovac i Nemanja Vico.
Novi selektor Hrvatske Ivica Tucak je za ovu akciju prilično kombinovao. Ali, bivši trener Jadrana je na to bio i bio prinuđen, jer su se Igor Hinić, Frano Vićan i Damir Barać oprostili od reprezentacije nakon Igara u Londonu, a Damir Burić i Miho Bošković su se privremeno povukli. Tucak kaže da je sve ovo veoma interesovalo hrvatsku javnost i da se stvarala, po njegovom mišljenju, tenzija, koja je potpuno nepotrebna. Prosto je nevjerovatno koliko se o tome pisalo u našim medijima proteklih dana, a to stvaranje tenzija u vaterpolu nije portrebno.
On smtra da će biti potrebno vremena da se ekipa uigra ali da je dobro što su vrata otvorena i mlađim igračima.
Bez obzira na sve izmjene moja ekipa će dati sve od sebe kao i uvijek do sada ali jasno je da će ovo biti težak meč.
Kao neko ko veoma dobro poznaje crnogorske reprezentativce, ovaj bivši Jadranov trener, zbog toga veoma i cijeni naše momke i očekuje težak ali kvlitetan duel u komeće uživati gledaoci.
Crnogorski selektor Ranko Perović smatra da nema razloga za pritisak zbog izmjena u ekipama, i mišljenja je da je dobro što će šansu dobiti mlađi vaterpolisti, koji, ako budu igrali agresivno i po dogovoru mogu mnogo toga uraditi.
Ajde, da kažemo da su hrvati favoriti ali mi možemo mnogo toga postići agresivnijom igrom i pokušaćemo da ih iznenadimo.
Ovaj meč nema rezultatski značaj, ali ima zbog mlađih momaka koji će sada dobiti šansu da igraju u reprezentaciji.
Novih igrača u bazenu i sa jedne i druge strane biće dosta, koji se i ne poznaju baš najbolje i možda tu ajkule mogu tražiti svoju šansu – kaže Perović.
Meč na Savi počinje u 16 i 45 a radio televizija Crne Gore nije obezbijedila prenos iz Zagreba, ali ljubitelji vaterpola, meč mogu da gledaju preko kablovskih operatera na HRT 2.
Po najavama, u Zagrebu vlada veliko interesovanje za utakmicu, najviše zbog toga što je prvi zvanični “barakuda” još od osvajanja Olimpijskih igara.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code