Predah i noćna dežurstva na Luštici: Požari nijesu sasvim ugašeni, ali su...

Predah i noćna dežurstva na Luštici: Požari nijesu sasvim ugašeni, ali su pod kontrolom

7148
7
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Vatrena stihija po luštičkim brdima, koja je stigla do sela i naselja, progutala jednu i ugrozila mnoge kuće, infrastrukturu, smiruje se nakon intervencije aviona Direktorata za vanredne situacije MUP-a. Oni su do pred veče gasili najkritičnija područja. Smirio se i vjetar. Došla je struja. Neki evakuisani stanovnici vratili su se kućama. Prohodno je i preko Solila do Radovića.
Komandiri vatrogasnih jedinica bokeljskih opština i dva dobrovoljna vatrogasna društva iz Krtola i Perasta, napravili su raspored dežurstava za noćas. Na više lokacija biće preko 170 vatrogasaca. Njima su se pridružile i kolege sa sjevera Crne Gore, iz Pljevalja, sa Cetinja…

Sve vatrogasne snage iz bokeljskih Opština, sa pripadnicima Vojske CG, policije, dobrovoljci, mještani, turisti, preduzetnici, iscrpljeni su, ali biće budni i spremni na akciju i treće noći.
Teško je doći do komandira Službi zaštite i spasavanja, jer i njima treba predah nakon velike borbe sa stihijom od subote od ponoći.
Nakon povratka sa Luštice, čelnici lokalne uprave u Hreceg Novom saopštili su da su sada požari na novskom dijelu poluostrva lokalizovani. Ali:

Picerija i restoran

– Duga je noć, sve ekipe su na terenu i u pripravnosti na moguće nove požare. Veliku zahvalnost Opština Herceg Novi duguje gradovima, našim komšijama koji su pomogli, zatim privrednicima koji su izdvojili sopstvena sredstva i mehanizaciju kako bi pomogli u ovoj situaciji. Takođe, vatrogasci iz Službi zaštite i DVD Krtoli su uradili herojski posao. Posebno smo zadovoljni odzivom dobrovoljaca, kojih je danas bilo preko 30 – kazao je potpredsjednik Opštine, Miloš Konjević.
Poziv dobrovoljcima je i dalje otvoren, jer požari nijesu još savladani, iako je situacija znatno povoljnija i ovu noć bi trebalo da bude mirnija.

7 Komentari

 1. Ovi požari su sumnjivi. Pogledajte pravolinijski liniju kako se širi. Kao da je neko namjerno zapalio da bi očistio placeve za gradnju.
  7  0
 2. A ja hocu opet kazem bas uvezi ovakih budala uvijek bude pozarihttp://radiojadran.com/dzipovima-jos-malo-pa-u-more/ zasto? kratko jasno kada se vracaju preko trave odmah se moze zapalit zbog katalizator!!!!!!!
  1  0
 3. Ja sam sad dosla s Lustice. Pomagali smo svi koliko smo mogli. Svaka cast vatrogascima koji cetvrtu noc bez predaha rade. Organizovani su maksimalno.
  50  0

Ostavite komentar

*

code