Početna Društvo Predlažite članove Komisije za praćenje Etičkog kodeksa za zaposlene u Opštini

Predlažite članove Komisije za praćenje Etičkog kodeksa za zaposlene u Opštini

4

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Nikola Samardžić raspisao je Javne pozive za predlaganje kandidata za formiranje Komisije za praćenje primjene Etičkog kodeksa za lokalne službenike/ce i namještenike/ce, kao i za izabrane predstavnike/ce i funkcionere/ce u Opštini Herceg Novi.

Kako se navodi u Javnom pozivu za službenike i namještenike, za članove Komisije biraju se: po jedan predstavnik iz reda građana, zaposlenih u organima lokalne uprave, zaposlenih u javnim službama, jedan predstavnik sredstava javnog informisanja, te jedan predstavnik nevladnih organizacija.

Oba Javna poziva definišu da za člana komisije može biti izabrano lice koje posjeduje visoke etičke vrijednosti i uživa ugled i poštovanje u svojoj sredini, kao i da ima prebivalište na području opštine Herceg Novi.

U Javnom pozivu za službenike i namještenike navodi se da pravo predlaganja kandidata imaju grupe građana, zaposleni u organima lokalne uprave, zaposleni u javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Opština, predstavnici sredstava javnog informisanja i nevladinih organizacija koje imaju sjedište na području opštine. Prema Javnom pozivu za izabrane predstavnike i funkcionere, pravo predlaganja kandidata imaju grupe građana, obrazovne naučne i stručne institucije, ustanove iz oblasti kulture, medija, sporta i nevladine organizacije.

U oba Javna poziva navodi se da ovlašćeni predlagač može predložiti najviše jednog kandidata.

Rok za predlaganje kandidata je 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva, a predlozi se podnose Odboru za izbor i imenovanja Skupštine opštine Herceg Novi.

4 Komentari

  1. O cemu pricamo ,ne znam kako ste mislili ovo sprovest u djelo, kad vam pojedinci ni ne dolaze na posao ,ne znaju kako im izgleda radno mjesto, a platu primaju naravno ,pojedinci odbijaju da rade predmete , nece ,pa nacelnici odredjuju ko ce , nema gvozdene ruke ,da malo prvo docera u red ,pa tek onda da razgovaramo o bilo cemu

    5
    1
  2. Sta je etika???Zanemarivanje krivičnih prijava,prepuštanje vremenu da zastare u suradnji sa pojedincima iz suda i pojedinim sudskim vještacima .Zataškavanje nečih grešaka i nagrađivanje tih istih osoba funkcijama?Šta je etika???Ja je nisam vidjela nigdje gdje je trebala biti ,na žalost svih nas!!!

    12
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code