Početna Društvo Predložite kandidate za Oktobarsku nagradu i Povelju Opštine Herceg Novi

Predložite kandidate za Oktobarsku nagradu i Povelju Opštine Herceg Novi

25

U toku je javni poziv Skupštine opštine Herceg Novi za prijedloge kandidata za dodjelu Oktobarsкe nagrade i Povelje Opštine Herceg-Novi.

Pravo predlaganja kandidata za ova priznanja imaju preduzeća, mjesne zajednice, institucije i ustanove, kao i organizacije, udruženja i grupe građana iz svih oblasti života i rada. Predlozi moraju biti dostavljeni u pisanoj formi, sa detaljnim i konkretnim obrazloženjem i dokumentacijom na osnovu kojih žiri može ocijeniti vrijednost ostvarenja i rezultata koji se predlažu za nagradu i povelju.

Svi koji imaju pravo predlaganja kandidata uredno formirane prijedloge mogu dostaviti Skupštini opštine Herceg Novi – Službi  skupštine, sa obaveznom naznakom „ZA ŽIRI“ najkasnije do  15.septembra.

Skupština opštine Herceg Novi, u znak priznanja za izuzetne rezultate u radu i stvaralaštvu i najviše dostignuće u oblasti privrede, društvenih i drugih djelatnosti dodjeljuje Oktobarsku nagradu Herceg Novog i Povelju – zvanje počasnog građanina, licima koja su naročito zaslužna za razvitak i afirmaciju Herceg Novog ili su njihov život i rad na drugi način vezali za ovaj grad.

Oktobarska nagrada dodjeljuje se fizičkim i pravnim licima sa prebivalištem odnosno sjedištem na području opštine Herceg Novi. Nagrada se može dodijeliti i pojedincima koji ne žive na području opštine Herceg Novi, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za ovu opštinu.

Počasnom građaninu dodjeljuje se Povelja Herceg Novog. U jednoj godini mogu se dodijeliti najviše tri nagrade i jedna Povelja.

Ista nagrada i Povelja istom licu može se dodijeliti samo jedan put, za istu vrstu ostvarenja.

 

25 Komentari

 1. Dr.Periša Ćeranić posthumno.Dom zdravlja se daleke 1979.g poče gradit zahvaljujući upornosti i znanju ovog izuzetnog humaniste i stručnjaka .Danas imamo jedan od najboljih u Crnoj Gori.Planirao je on tada i 10 bolesničkih kreveta,u okviru zgrade.Uz veliku podršku iz Fonda zdravstva i Pio tada želio je da gradjani imaju sve na jednom mjestu,zdravstvo,pio,apoteku bolesničke krevete za hitne stuacije i sve spec.službe.Specijalističko znanje doneseno iz Sremske Kamenice primjenjivao je u ovoj sredini.Saradjivao sa Vojnom bolnicom,Brezovikom,Beogradom.Svakog pacijenta je doživljavao humano i ljudski.Znaju to novljani,nadam se da ga nijesu zaboravili?

  4
  1
 2. Milanka Stijovic !!!!!Žena humanista kojoj se obratiš u podne, u ponoć ona je tu. Izuzetna žena koja je mnoge porodice spasila od gladi i pomogla im.

  6
  3
 3. Mujo i njegova ekipa iz komunalne koja crpe fekalije po ko zna koliko puta dnevno i bezkrajno – u ponoc i na sto stepeni 365x7x24! Da nije njih ovaj grad bi odavno plivao u g…..a, na žalost ali je tako !!

  41
  7
 4. Predlazem
  Dr Vidovvic Nedjeljku Keku hirurga.dugogodisnjeg zdrastvenog radnika humanistu.energicnog strucnog.poznatog po brxoj prevenciji ali uvjek dobro uradjenom poslu..
  Tu sa nama godinama.nasa Keka citav zivot losvetila pomoci zdrastvenoj lnudima
  Meljine
  Risan dom zdrVljs her ceg. Novi
  Molim zaiteresovane da napisu u ime organizacije.grupe gradjana.ustanove i sl s obzirom da ponedinacan moj predlog nine dovoljan da na propisnom obrascu i vecem obrazlozenju ovu doktoricu keku poznato po nadimku.medju naravno jos zasluznih
  Za oktobarsku nagradu naseg grada
  Nafam se odzivu i podrsci

  18
  31
  • Isfrustrirana dr. Keka ne zasluzuje oktobarklu nagradu.Nagrada se dodeljuje za uspeh ili ostvarenje od 28.10.2018 do 28.10.2019. Sta je Keka uradila ili bilo ko drugi u tom periodi? Isto sto i ja NISTA. Ne racunam zene koje se bave humanitarnim radom jer samo taxi more ima duze radno vreme od njih.
   Ne srozavajte nagradu da bi ste se nekom dodvorili ili zahvalili a nije je zasluzio.
   Lepo pogledajte ko je imao najveci doprinos za HN u periodu od 28.10. prosle godine do oktobra ove godine pa na osnovu toga birajte kandidate. Kako ste krenuli samo sto je Stanki niste dodelili za

   10
   2
  • Da, ipak je uspjeh par decenija ne dolazit na posao a primat platu, školovat se o trošku opštine i gradjana, i putovat po Evropi, Aziji a sve plaćaju gradjani.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code