Početna Društvo Predložite najzaslužnije za Oktobarsku nagradu i Povelju Herceg Novog

Predložite najzaslužnije za Oktobarsku nagradu i Povelju Herceg Novog

23

Rok za dostavljanje  predloga kandidata za dodjelu Oktobarske nagrade i Povelje Opštine Herceg Novi je 15. septembar. Kako  obavještavaju iz lokalne uprave, pravo predlaganja kandidata za ova priznanja, povodom 28. oktobra Dana oslobođenja Herceg Novog, imaju preduzeća, Mjesne zajednice, institucije i ustanove, kao i organizacije, udruženja i grupe građana iz svih oblasti života i rada.

“Predlozi moraju biti dostavljeni u pisanoj formi, sa detaljnim i konkretnim obrazloženjem i dokumentacijom na osnovu kojih žiri može ocijeniti vrijednost ostvarenja i rezultata koji se predlažu za nagradu i povelju”, navode iz lokalne uprave.

Tekst Javnog poziva, sa svim potrebnim informacijama, možete pogledati i preuzeti na sajtu Opštine www.hercegnovi.me/downloads/javni_pozivoktobarska_nagrada2017.pdf.

Oktobarska nagrada i Povelja dodjeljuju se svake godine 28. oktobra, na Dan opštine Herceg Novi. Skupština opštine, u znak priznanja za izuzetne rezultate u radu i najviša dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih djelatnosti, dodjeljuje Oktobarsku nagradu i Povelju Herceg-Novog licima koja su naročito zaslužna za razvitak i afirmaciju Herceg Novog ili su njihov život i rad na drugi način vezali za ovaj grad.

Podsjetićemo, žiri za dodjelu Oktobarske nagrade Herecg Novog je prošle godine većinom glasova odlučio da od devet predloga priznanje dodijeli direktoru Javne ustanove Osnovna škola “Ilija Kišić”, Đorđiju Radoviću.

Oktobarska nagrada otkako je ustanovljena, prvi put nije dodijeljena 2014. god, jer žiri nije mogao da donese odluku o dobitnicima.

Dаn opštine Herceg Novi se proslаvljа u znаk sjećаnjа nа 28. oktobаr 1944. godine kаdа je grаd oslobođen od fаšistа. U toku narodnooslobodilačkog rata, život je izgubilo 586 stanovnika Herceg-Novog. Njihova imena, imena 350 palih boraca i 236 žrtava fašističkog terora, ovjekovječena su na Memorijalnom kompleksu palim borcima i žrtvama fašizma podignutim u Savinskoj dubravi.

23 Komentari

 1. Ima jedan u jednoj opstinskoj firmi koji je placen kao Ronaldo.Ima platu preko 600 eura a ne radi nista odnosno mozda odradi nesto oko 3 minuta dnevno puta 22 radna dana tj 66 minuta mjesecno Znaci minut mu je oko 10 eura sto priznacete nema ni Ronaldo.Ali ima ona stara;Кo umije njemu dvije; u ovom slucaju prosjecne plate ostalih kolega.

  12
  4
 2. Zorica Drakulić Vidaković zaslužuje oktobarsku naradu koju je trebala i prošle godine da dobije, žena humanista koja je pomogla mnogim socijalno ugroženim porodicama . Ona, Milanka Stijović i još nekoliko žena koje sa njom skupljaju hranu odeću i knjige ,stvarno brinu o svojim sugrađanima i trude se da im život učine lakšim. To je pravi doprinos gradu , a ne reči podrške ili funkcije i titule. Žene koje nesebično pomažu svojim sugrađanima su najviše zaslužile da dobiju nagradu od svog grada

  52
  7
 3. Predlažem Miću Konjevića za fantastičnu koreografiju Kosovskog boja na Kanli kuli.To je najveći doprinos turističkoj i investicionoj promociji Herceg Novog, obzirom da su nam Arapi i Turci najveći investitori.Mislim da je ovo jedna od dvije najvažnije stvari koje je uradila nova vlast za prvih 100 dana, druga je bratimljenje sa Jagodinom.Svaka čast zaslužili su, a vi Novljeni pripremite sablje i kubure za sledeću godinu da učestvujete u nastavku manifestacije na Kanli kuli.

  33
  20
  • Nije losa ldeja alibja bih ove sto su potpisali Ugovore za kolektor i Led sijalice. Pa ko su da su. Mozda bih dodao gospdu svestenika Nikcevica i istoricara Marlovica zbog uspjesne opstrukcije postavljanha apomen ploce na rodnu kucu Sv. LEOPOLDA MANDICA.

   24
   4
 4. Veliki smo put prešli, kao društvo, kada nagrade dijelimo prvo Luki Tomanoviću, Miloradu Petijeviću, Dušanu Kostiću, Savu Kraljeviću, Voju Staniću i da ne nabrajam dalje da ne preskočim nekoga jer mi nije namjera, pa sve do Šabanovića, Bonića, Malovića, nekakvih protojereja stavrfora i kola srpskih sestara. U ovome se ogleda savršeno naša evolucija od ljudi pa do ovoga štogod smo sada.

  42
  9

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code