PREDRAG ANĐELIĆ: “NE ŽELIMO BITI POLITIČKI MUSKETARI, PA NI G-ĐI ĐUROVIĆ“

PREDRAG ANĐELIĆ: “NE ŽELIMO BITI POLITIČKI MUSKETARI, PA NI G-ĐI ĐUROVIĆ“

182
0
Podijeli

Na odluku OO SNP-a da umjesto Obrada Gojkovića predloži za predsjednicu opštine Herceg Novi mr Danijelu Đurović, reagoavo je u svoje ime, jedan od četvoro odbornika iz novog Kluba u Skupštini, SNP Herceg Novi, prim. dr Predrag Anđelić.

– Svojim površno obrađenim i sujetnim predlogom, u najavi kandidature g-đe Đurović za predsjednicu Opštine Herceg Novi, Obrad Gojković je na jučerašnjoj konferenciji za štampu omalovažio ličnost g-đe Đurović, jer suvoparni predlog kao prvo, nije kompletiran zvaničnim medijskim i partijskim potvrdama, o neophodnoj saglasnosti nadležnih partijskih organa i koalicionih partnera. Time ga je učinio stihijnim, krajnje neozbiljnim i kompromitujućim, poručujući javnosti da još ne odustaje od poznatih ambicija.
Očigledno je, da su ovi potezi proizvod unutrašnjeg diskomfora i spoljnjeg pritiska, u stilu „nek se nešto dešava”, što potvrđuje i ovakva igra sa ljudima, sa demonstracijom političkog diktata, ovjeren sopstvenim tumačenjem statuta mimo izvornog, koji mi još nije u amnezijskom vakumu nakon isključenja iz članstva SNP-a.
Ovim je pokazao nepoštovanje prema svojim saradnicima, žrtvujući ih kao političke džokere za svoje lične potrebe i projektovane ciljeve. U takvom ambijentu strasti, koji zaluđuje i zaglupljuje u sintagmi „danas je nenormalno biti normalan”, učinili su život građana unižavajućim iskušenjem, oduzimajući čovjeku moć humanosti, moć razumnog i racionalnog razmišljanja.
Vjerovatno bi skrining političkog poliografa detaljno analizirao ovakvo dvogodišnje djelovanje, ali su i mnoge činjenice sasvim dovoljne za razumno rasuđivanje ove neprimjerene situacije, koju građani Herceg Novog ne zaslužuju.
Ne želimo biti ničiji politički musketari, pa ni g-đi Đurović, o kojoj sve najljepše, uz poštovanje i uvažavanje kao žene i predsjednice Skupštine, ali ovom prilikom procjenjujemo i biramo kapacitet i potencijal prve ličnosti grada kao kompletne političke i stručne osobe.
Ovakav koreogram, sa svojom pozadinom i ciljevima, ima sve odlike političkog trilera, sa ciljanim ishodom u očekivanoj reakciji novoformiranog kluba, čime bi ponovo bili optuženi u traženju opravdanosti našeg isključenja iz članstva SNP-a.
Perfidnost je još veća što Gojković time ima lične razloge za traženje podrške Opštinskog odbora u skraćenju mandata Skupštini kao njegov naredni korak, videći još jednu šansu od koje nije odustao i na jučerašnjoj konferenciji za štampu, čime je ime novog kandidata g-đe Đurović postalo beznačajno i izigrano.
Građani Herceg Novog traže socijalnu, egzistencijalnu, pravnu i svaku drugu zaštitu i sigurnost, koja je zanemarena u opštoj opstrukciji i političkom bodigardu prepoznatljive SNP avangarde.
To su dijelom i razlozi mog budućeg nekog drugog razmišljanja i stava, na građanskoj platformi opštih interesa, o čemu će javnost biti obavještena – poručuje prim. dr Predrag Anđelić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code