PREDRAG ANĐELIĆ: ZA GRAĐANSKI UGOVOR SA NAJNAPREDNIJIMA BILO KOJE PARTIJE, PA I...

PREDRAG ANĐELIĆ: ZA GRAĐANSKI UGOVOR SA NAJNAPREDNIJIMA BILO KOJE PARTIJE, PA I SA DPS-SDP

165
0
Podijeli

Odskoro nezavisni odbornik u Klubu odbornika SNP Herceg Novi, prim. dr Predrag Anđelić komentarišući pokušaj nastavka posljednje sjednice Skupštine opštine Herceg Novi, što je opet ukazalo na lokalnu parlamentarnu anarhiju, nesposobnost i nemoć prepoznatljivih političkih lidera i otuđenost od građanskih principa, najavio je da je spreman da podrži rekonstrukciju lokalne uprave, javnih preduzeća i javnih ustanova.

On je spreman da u, kako je saopštio, građanskom memorandumu bezuslovno učestvuje u formiranju tehničkog servisa, odnosno građanskog ugovora sa najnaprednijim stručnim snagama bilo koje partije, ne isključujući ni kadrove DPS-SDP.
Anđelić tvrdi da je onaj razumni i racionalni građanski faktor izvršne vlasti ostao usamljen u pokušaju konsolidacije i rješavanja gradske krize, posebno zaštite građana i njihovih interesa.
– U posljednje dvije godine, do isključenja, kao aktivan član SNP-a u više navrata sam blagovremeno upozoravao centralne organe partije, odnosno predsjednika SNP-a Crne Gore, Srđana Milića na ovakvu situaciju, sa predvidivim epilogom i posljedicama koje su se i desile. Nije bilo nikakvog odgovora ni dijaloga. Izražavao sam javno neslaganje sa politikom koju je vodio Obrad Gojković sa grupom novih „reformatora” koja je urušila ugled SNP-a, unijela razdor i podjele u partiji.
Centralni organi partije su se neodgovorno ponjeli, vjerujući više Gojkoviću i njegovoj eliti, prihvatajući njegove tvrdnje i ubjeđenja da smo mi rušitelji partije i lokalne uprave. Sada je evidentno da se takvom dvogodišnjom strategijom manipulacije pripremao svojevrsni puč u partiji i lokalnoj upravi, sa onim ciljevima i metodama, koji su konačno ogoljeni u javnosti, potvrđujući upravo zavjereničku politiku onih ciljeva, koji na sreću građana nisu ostvareni – saopštava Anđelić.
On podsjeća da su svojevremeno kao intelektualci postali izolovani, izloženi necivilizovanim uvredama i podmetanjima, lišeni očekivane zaštite centralnih organa partije, odnosno predsjednika SNP-a Crne Gore.
– Navodno nepoštovanje Statuta partije, izostala politička ljubav i podrška vođi i njegovom štabu, bili su motiv mog isključenja iz SNP-a. Javnost Crne Gore me dugo poznaje kao profesionalca u svojoj djelatnosti, sa naznakom mog skromnog udjela u političkom životu. „Vjerovatno bih više naučio od pomenute elite da sam se na vrijeme uključio u njihove tokove, u doprinosu njihove nove političko misli.”
U ovakvoj situaciji, a u statusu nezavisnog odbornika u novom klubu, lišen svakog stranačko-emotivnog naboja i ultimativno ranije tražene poslušnosti, spreman sam podržati rekonstrukciju lokalne uprave, javnih preduzeća i javnih ustanova, da u građanskom memorandumu bezuslovno učestvujem u formiranju tehničkog servisa, odnosno građanskog ugovora sa najnaprednijim stručnim snagama bilo koje partije, ne isključujući ni kadrove DPS-SDP, sa onim ciljevima i pravima koje tvore građansko društvo i modernu lokalnu zajednicu. To, Herceg Novi zaslužuje. Iz tih razloga sam protiv skraćenja mandata Skupštine, jer sam ubijeđen da nas građani nisu birali da skraćujemo mandat niti da podržimo pojedince koji su u svom isključivom stavu odbili svaki dogovor u traženju drugog rješenja u okviru SNP-a, i pored našeg raspoloženja da se riješi ova situacija.
Svjestan sam da ću politički biti optužen za izdaju njihovih interesa i programskih ambicija, što i potvrđujem. Jer, danas je umjetnost živjeti i naći svoje mjesto u sumnjivom civilizovanom društvu, u kome nas nas svakodnevno kljukaju najrazličitijim stranačkim porukama u sprječavanju rušenja tabua o selektivnoj stranačkoj pripadnosti, vojničkoj ustrojenosti, kao uslov uslova dirigovanog života, što je zločin prema humanosti – zaključuje prim. dr Predrag Anđelić

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code