Početna Turizam Predsezona bolja od očekivane, u Herceg Novom 29% više turista

Predsezona bolja od očekivane, u Herceg Novom 29% više turista

8

U hercegnovskim hotelima i domaćoj radinosti uskršnje praznike i posljednji aprilski vikend provodi 5065 gostiju, što je 29 odsto više nego lani.

Prema podacima Turističke organizacije u hotelima je 3242, a kod stanodavaca je prijavljeno 1823 posjetioca.

U kompleksu Lazure u Meljinama nema mjesta

Jedan od hotela koji je radio tokom cijele zime i bio partner za više programa Praznika mimoze je kompleks Lazure Marina&Hotel u Meljinama.

Prema riječima izvršne direktorke, Anne Martynove, ovdje je sezona uveliko počela, mimo očekivanja. Luksuzni Boutique Hotel sa 24 smještajne jedinice, delux sobe i apartmanima, kao i jednim King apartmanom, pun je od sredine aprila. Stalno je na odmoru oko 50 gostiju.

– Imamo odličan buking za maj i jun. Radili smo smo dobro od početka godine. Sada se više ne plašimo, je znamo posjeta će biti dobra. Naši restorani su takođe stalno puni. Za Uskrs posebno. Ne stižemo da zaposlimo dovoljno radnika. Tražimo konobare, šankere i drugo osoblje, prije svega iz Herceg Novog, ali je veoma malo zaintersovanih – priča Martynova za Radio Jadran.

U subotu je završeno nasipanje i uređenje pješčane plaže.
U toku je tehnički prijem za Lazure Marinu sa 156 vezova za brodove dužine između 5 i 30 m. Brojne su usluge u marini uz mogućnost kratkoročnog i dugoročnog zakupa vezova, pomoć 24h, prodaju i iznajmljivanja jahti, bežični internet i Yacht club and café.

Otvoren je i moderan Spa i fitness centar, za sada samo za goste hotela, a od sredine maja i za sve zainteresovane.
Depadans hotel, koji će imati 150 soba i apartmana za iznajmljivanje uveliko gradi, ali u junu će biti obustavljeni radovi do septembra.

Solidno krenulo i drugim hotelskim zdanjima

U hotelu Palmon Bay u Igalu bilježe odličnu posjetu u predsezoni, pa su hotelski kapaciteti popunjeni sa skoro 80%. Dominiraju gosti iz Njemačke i skandinavskih zemalja.

Hotel Lighthouse u Igalu popunjen je preko 50%, a usluge smještaja koriste sporste vaterpolo i odbojkaške ekipe iz Izraela, Grčke, Bjelorusije, Crne Gore. U hotelu je trenutno oko stotinjak gostiju.

U hotelu Sun resort na Toploj, mađarske kompanije Hunguest, danas boravi 250 gostiju, Finaca i Holanđana, kazali su nam u Službi prodaje. Hotel je otvoren 20. aprila.

U hotelu ACD u Meljinama trenutno je 90 gostiju, od mogućih 125, koliko hotel ugosti u špicu sezone. Hotel bi do 10. maja trebalo da bude popunjen skoro sto posto. Kad je riječ o strukturi gostiju, najviše ih je iz Austrije, Belgije, Hrvatske, Polsjke, Slovenije, Srbije, Njemačke, Ukrajine….

Hoteli Delfin i Park biće otvoreni 1. maja i odmah očekuju od 700 do 800 gostiju iz Njemačke, Francuske i Engleske.

Otvoren je i Iberostar u Njivicama, međutim, na telefone dostupne redakciji Radija Jadran niko nije odgovarao, tako da nijesmo mogli doći do podatka koliko je gostiju o kakva su očekivanja narednih mjeseci.

Hotel Novi na kraju Igala sezonu počinje sjutra, a prvi gosti biće grupa od četrdesetak libijskih turista.

Od većih hotela u Herceg Novom, jedino u Hotelu Plaža, Vektra Boke trenutno nema gostiju, a prvu veću grupu očekuju sredinom maja, eventualno početkom juna.

Inače, u novom i starom dijelu Instituta Igalo trenutno je oko 700 gostiju, domaćih pacijenata osiguranika Fonda PIO, Norvežana, dok bi soliter starog zdranja trebalo da bude odtvoren 13. maja.

Prema posljednjoj statistici opštinskog Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i preduzetništvo, koju su radili krajem 2018.godine, u Herceg Novom je 2.893 registrovanih izdavalaca smještaja – odnosno 6.453 jedinice sa 11. 800 kreveta. Registrovana su dva kampa sa 30 mjesta.

8 Komentari

 1. Koju korist opštinsku budžet ima. Axstetu sto he NESTALA HTP BOKA dje radilo 800. radnika je ogromna i po Budžet i po grad. Dje Boka komerc. ..kome idu pare od parkinga u ispred bivših hotela Tamaris i Igalo… Brkovica svaki cent. Što od toga ima Novi.

  6
  5
  • Ko ima kliker i zna da se adaptira situaciji itekako može da ima korist. Čangrizavci koji žive u prošlosti i očekuju od kapitalizma socijalizam neće dobro proć. Imat 5 hiljada gostiju koji imaju novce, za razliku od paradajz turista, znači i da se ponuda treba prilagodit. Prolazi vrijeme prodaje pljeskavica i džempera po šetalištu, ko skonta šta te strance zanima, uzet će im pare, ko ne, može da krivi i ovu i onu vlast i koga god, nebili mu bilo lakše. A novi od toga ima pare koji ti stranci ostavljaju u grad i boravišnu taksu

   8
   3
   • Ko to danas ostavlja pare od turista u NH, osim Rusa, a oni su u svojim objektima, u hotelima vrlo malo. Ovi u RVI ili u Bijeloj kod Čeda pare ostavljaju Čedu jer se sugeriše plaćanje u kesu jer aparati za kartice kao ne rade i upućuju za kes na bankomata, prevozničim za izlete…Novom tur.taksa…I tačka.

    5
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code