PREDSEZONSKA NOVSKA KARTOLINA

PREDSEZONSKA NOVSKA KARTOLINA

175
0
Podijeli

igalo plaze 1306Prema posljednjim podacima Turističke organizacije Herceg Novi u gradu je 4.655 gostiju koji su u najvećoj mjeri smješteni u privatnom smještaju i to njih 2.705.
Stranih turista je 3.455, domaćih 1.206 i to je prema TO bolja posjeta za “čak” 1 %, nego lani.
Sigurno da je nestabilno vrijeme učinilo svoje, više kišnih dana, kao i to što školska godina još traje i u Crnoj Gori i regionu. Zato još u Novom nema gužve ni na plažama niti u ugostiteljskim objektima.
Šetalište Pet Danica od Igala do Škvera više liči na početak jeseni nego na početak ljeta od koga svi puno očekuju. Ispada da je malo ugostiteljskih i turističkih radnika, zakupaca plaža, koji su se ozbiljnije pripremili za naredne mjesece.
Murava na pojedinim plažama uspješno zamjenjuje mobilijar za uživanje.

Na sajmovima tokom prošlih mjeseci nakon prezentacije ponude najave za ovo ljeto davale su nadu da će i za Herceg Novi ovo biti dobra turistička sezona. Čini se da nema sajamskog nastupa na kome lokalna TO nije učestvovala. Ali kada će plodovi tog “rada” biti vidljivi, niko sa sigurnošću ne zna.
Opet, s druge strane, malo je onih koji su redovni posjetioci Novoga, a da ne znaju za redovno restirktivno vodosnabdjevanje koje će nas i furešte zadesiti za 2 dana. Naravno, ako opet po treći put ne dođe do izmjena.
Po dvije ure ujutru i 2 naveče imaćemo samo vode. Sva sreća pa se oko privatnih kuća sve više primjete bistjerne-hidrofori, a onda izdavaoci napominju da imaju “vode 24 sata”.
Da nije žalosno, zaista bi bilo smiješno, ali to je slika i prilka grada, koji je nekada bio prestižno ljetovalište.
zelenika radoviTu su i građevinski radovi koji su u toku i to sve do 1. jula raskopane i razrovane ulice zbog izgradnje kanalizacionog kolektora, ružna i upropaštena ograda oko bivšeg hotela Tamaris, na čijem je platou zarasla trava kao i velika količina otpada. I to je sam centar Igala, turističkog i liječilišnog mjesta, koje ovog ljeta ponovo u većem broju posjećuju gosti iz Norveške, Švedske, Holandije, Rusije, Italije, Engleske….
Jedino što zaista ukazuje na početak sezone su cijene, skuplji trajekt, taxi, parkiranje, pojava dilera soba u parkovima, na raskrsnicama, autobuskim stajalištima, kao i zaglušujuća buka tokom noći iz pojedinih restorana, kafića.
Kao pozitivno možemo izdvojiti uređene i zasađene javne površine, kako tako zakrpljenje ulice, odnosno jedna glavna.
I dalje smo bez reprezentativne Autobuske stanice, čistog šetališta bez svakakvih štandova, uređenih prilaza pojedinim plažama, slobodnih trotoara, biciklističke staze, javnog WC-a….
Sve će se ovo nadoknaditi prirodna ljepota, gostoljubivost mještana, i nadamo se kulturno zabavne muzičke manifestacije.
Na kraju krajeva, to i jesu stavke koje dobijaju najviše ocjene u Anketi turista.
Samo da i to ne shvatimo olako, kao nešto što će doći samo po sebi, a nazire se i takvo ponašanje.
Sunčane skale, očekuju nas već za dvije nedjelje, dok će ovog vikenda početi da se montira scena na Kanli kuli, oko koje, gle čuda, ni danas nije pokošena trava.igalo plaze2

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code