Predsjednici 4 opštine traže da se Zajednica opština Crne Gore izjasni o...

Predsjednici 4 opštine traže da se Zajednica opština Crne Gore izjasni o Zakonu o uređenju prostora

2
Podijeli

Uoči skupštinske rasprave u utorak o Predlogu Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata, kao i najave njegovog usvajanja, predsjednici opština Herceg Novi, Kotor, Budva i Kolašin, Stevan Katić, Vladimir Jokić, Dragan Krapović i Željka Vuksanović zahtijevaju od predsjednika Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore, Aleksandra Bogdanovića, hitan sastanak.

Kako su nas obavijestili iz kabineta predsjednika Katića, termin za hitan sastanak predlažu u ponedjeljak, 25. septembra u 13 sati u Budvi.

Picerija i restoran

U dopisu su 4 opozciona predsjednika obrazložili da je Predlogom Zakona o uređenju prostora i izgradnji objekata predviđena potpuna centralizacija poslova u sistemu planiranja prostora i izgradnje.

– Imajući u vidu da je to protivno Ustavu Crne Gore, Zakonu o lokalnoj samoupravi i Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi, želimo da Vama, kao najvišem predstavniku Zajednice opština Crne Gore, nacionalne asocijacije lokalnih zajednica, ukažemo na brojne negativne posljedice koje bi usvajanje predloga ovog Zakona imalo na funkcionisanje i održivost opština – naveli su u zahtjevu Aleksandru Bogdanoviću.

2 Komentari

  1. Centralizovano ili decentralizovano. Ministarstvo ili lokalna uprava , potpuno je svejedno.
    Svi žele isto , da odlučuju, jer se pokazalo da je gazdovanje prostorom veoma unosno.
    Realno gledajući, lokalni organi vlasti su dali povoda .

    6
    12

Ostavite komentar

*

code