PREDSJEDNIK KONGRESA OPŠTINA I REGIONA U SAVJETU EVROPE U KOTORU

PREDSJEDNIK KONGRESA OPŠTINA I REGIONA U SAVJETU EVROPE U KOTORU

78
0
Podijeli

KotorNa kraju višednevne radne posjete Crnoj Gori, Opštinu Kotor posjetio je predsjednik Kongresa opština i regiona u Savjetu Evrope i predsjednik pokrajinskog parlamenta Tirola, dr Herwig van Staa. U pratnji ambasadora Republike Austrije u Crnoj Gori mr Martina Pamera, van Staa sastao se s predsjednicom Kotora, Marijom Majom Ćatović i njenim saradnicima.
Naglašeno je jačanje saradnje između Kongresa opština i regiona u Savjetu Evrope i crnogorskih opština, te posebno obezbjeđivanje kontakata između Kongresa i opštinskih predstavnika radi ostvarivanja buduće ekonomske saradnje. – Imamo izuzetno dobru saradnju sa Republikom Austrijom koja nam je pomogla u projektu izgradnje kanalizacionog sistema, te pružila značajnu podršku u projektovanju izgradnje budućeg lifta u brdu San Đovani. Razgovarali smo o projektima kojima bismo mogli da apliciramo kod međunarodnih fondova (IPA i INTERREG), posebno o revitalizaciji kompleksa gradske tvrđave i bedema, ali i drugim projektima. Takođe, bilo je riječi o mogućnostima uspostavljanja bliže saradnje Kotora sa jednim od austrijskih gradova – izjavila je nakon sastanka predsjednica Ćatović.
Najavljeno je da će privredna delegacija Republike Austrije posjetiti Crnu Goru u junu, kada će biti konkretizovani potezi dalje saradnje u oblasti ekonomskog razvoja, uz razgovor o potencijalnim budućim investitorima.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code