Predsjednik Mađarske u posjeti Herceg Novom

Predsjednik Mađarske u posjeti Herceg Novom

10
Podijeli

Predsjednik Mađarske Janoš Adera posjetio je danas Herceg Novi i položio vijenac na grob austrougarskih vojnika na Savini.

Predsjednika Mađarske je u ime grada domaćina dočekao predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Miloš Bigović.

Picerija i restoran

Prisustvovali su ambasador Mađarske u Crnoj Gori Kristijan Poša i počasni konzul Mađarske Ćaba Mađar.

Polaganje vijenca je organizovano u okviru zvanične dvodnevne posjete mađarskog predsjednika Crnoj Gori.

Mađarske kompanije su uložile u Crnu Goru preko 470 miliona EUR od 2004. do ove godine, pri čemu je po obimu investicija ta zemlja peti crnogorski partner, saopštio je predsjednik države, Filip Vujanović.

On je, nakon jučerašnjeg sastanka sa mađarskim predsjednikom Janošom Aderom, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, kazao da su mađarske kompanije u prošloj godini uložile u Crnu Goru preko 34 miliona EUR.

Prema njegovim riječima, u crnogorskoj ekonomiji su prisutne veoma vrijedne i ugledne mađarske kompanije koje vrlo kvalitetno posluju u Crnoj Gori.

– U oblasti turizma veliki hotelski lanac su Hungest hoteli. Imaju dva hotela u Herceg Novom, Topla i Centar, koji jako uspješno posluju. Mađarska aluminijumska kompanija koja ima koncesiju za boksit u Nikšiću, omogućila je da se značajno poveća izvoz iz Crne Gore u Mađarsku, naveo je Vujanović, prenosi MINA.

On je zaključio da je partnerstvo i prijateljstvo sa Mađarskom strateško.

10 Komentari

  • Ja ne znam ali vidim da se u komentarima pominje da prima platu ali ne dolazi na posao,a ako dodje,to uradi kad zeli i ode kad zeli.. Nek se neko vise oglasi i objasni narodu o cemu se tu radi.. Da joj se skrene paznja da radi kao i ostali ili da se makne sa platnog spiska.. A sigurno ih ima i jos takvih,s obzirom da u nasoj opstini ima vise zaposlenih nego sto ima stolica.. Mozda da se kupi jos stolica pa ce dolaziti? Hahahaha…

   13
   4
  • Zato sto to nije u opisu njenog posla. Nije odmah zgrabila funkciju kao ostali, pa kao obican radnik nema obavezu ni poziv da docekuje. Mene vise cudi gdje je ovde Mica da se digne zdravica i da pokaze diplomu.

   4
   8
   • Pustite se vi Micine diplome , krivo vam je sto se napokon pojavio neko i ukorio pomenutu gospodju!!! Da nije novske liste i Mice sve biste unistili ,zbog slicnih pomenutih je Opstina i nazadovala,svi bi platu i funkciju,a da skitaju za radnog vremena.Proslo je to doba!

    3
    9
 1. U Opstini Herceg Novom plate vec danima kasne i budzet je prazan.
  Podsjeticu sve Novljanke i Novljane da dok je bio gospodin Radman i njegovi saradnici da je budzet opstine bio pun i da se radilo casno i posteno.
  Kad su DEMONKRATE i njihovi partneri dosli na vlasti prvo su budzet prekrojili sa 20 miliona na 17, a sad su sve i Pokrali.
  Nadam se da ste srecni sto ste glasali za Katica), Konjevica( vodju navijaca) , kojima je Plama uzor koji da po 20 eura gradjanima, a krade po 20 miliona eura .
  Uzivajte u vlasti koja vas predstavlja.

  27
  19
 2. Kaže, hotelski lanac u HN ima dva hotela koji jako uspješno posluju. Naravno da se dobro posluje kad su cijene usluga kao u Njemačkoj, a troškovi prema radnicima na nivou Zanzibara. Zašto ne rade tokom cijele godine? Koliko imaju stalnih radnika, a koliki je procenat sezonaca?

  Vrlo kvalitetno ulaganje u CG

  32
  7

Ostavite komentar

*

code