Predsjedništvo DF-a Herceg Novi: Bolnica Meljine i zdravstveni potencijali Boke Kotorske se...

Predsjedništvo DF-a Herceg Novi: Bolnica Meljine i zdravstveni potencijali Boke Kotorske se gase

9
Podijeli

bolnica meljine 5Povodom teškog položaja medicinskih radnika Opšte privatne bolnice Meljine, za koji, kako kažu, imaju puno razumjevanje, iz Predsjedništva DF-a Hreceg Novi saopštili su da se postrupno iništavaju zdravstveni potencijali u Boki.

– Uvjereni smo da bi veliki broj građana Herceg Novog otvoreno podržao štrajk upozorenja. Takođe, da će u budućnosti građani podržati proteste zaposlenih. Još jednom, podvlačimo činjenicu da je ugledna medicinska ustanova sa respektivnom tradicijom, ovdje utemeljena i građena kao mletački lazaret, a kao bolnička ustanova, zahvaljujući razumjevanju veoma istaknutih i visokih ličnosti bokokotorske srpsko-pravoslavne eparhije i manastira Savina – tvrde u novskom DF-u.

Picerija i restoran

Dodaju da je ova ustanovam zahvaljujući odlukama Vlade Crne Gore, nesumnjivo došla u pogrešne ruke. U vrijeme kada su građani Herceg Novog, koji su dugo odvajali sopstvena sredstva putem tzv. samodoprinosa, očekivali njen dalji razvoj, ova se ustanova de facto – gasi, navode u DF-u.

– Podsjećamo da se unazad nekoliko godina u zdravstvenim ustanovama susjednog Dubrovnika izvode dijagnostički i terapeutski postupci kateterizacije krvnih sudova srca i ugradnje stentova. Građani Herceg Novog mogli su očekivati dalji razvoj sistema zdravstva unutar Boke Kotorske, uključujući i započinjanje kompletne koronarne dijagnostike, a ne postupno uništavanje zdravstvenih potencijala u Boki. No, kako sve – tako i zdravstvo.

Pitanje je, međutim, dokle, kažu u DF-u, jer u Herceg Novom, u nizu preduzeća i upravi opštine, sprovode se dva dirigovana postupka:

– Negativna kadrovska rješenja (odabir po ideološko-političkim obrascima primjerenim periodu oružane revolucije) i dril nad zaposlenima. Partijski i nadpartijski izvršioci dočekali su svojih pet minuta. Na građanima Herceg Novog, još jednom, možda posljednji put, biće odluka: vraćanje na normalnu putanju ili partijsko-šovinistička stega – zaključuju u Predsjedništvu DF-a Herceg Novi.

9 Komentari

  1. Pero ložač,po čemu si ti zaključio da je bolnica privatna,ali ima razlike za tebe? Jedino država više nema para za socijalu,koliko znam,a ostalo je sve bolje.

  2. Zašto se ikada morala privatizovati bolnica Meljine? Gdje ste do sada bili vi “dušebrižnici” iz vlade da reagujete na vrijeme i spriječite uništavanje bolnice? Koja je to uspješna i poštena privatizacija sprovedena u Crnoj Gori, od koje sada zaposleni bolje žive? Kada će vlasti konačno početi nešto raditi u korist građana, umjesto u korist partijski lojalnih pojedinaca? Kada će se u ovoj državi početi cijeniti rad, stručnost i pošteni profesionalizam, umjesto isključivo lojalnost vladajućoj oligarhiji?
    Eto vam sada prilike da uradite nešto humano i dobro za nas ogorčene građane!!!

  3. Ovoga puta će definitivno DPS preuzeti sve u gradu,jer nije normalno da se sad javljaju ovi i slični njima.Nije narod u suštini glup,nego ga ometaju nerad, nemaština,neskromnost,predrasude i nesposobnost za snalaženje u nagloj modernizaciji života. Narodu je potreban neko ko će njime da upravlja kao sa đecom,tako da ne smije niko da zucne,a da mu vidno život bude ljepši.

  4. stranka u kojoj su se okupili neradnici iz javnih preduzeca koji obicno ne dolaze na poso ili igraju igrice na kompjuteru ,primjer vodovod hn !!!!!

  5. A sta je to “Predsjednistvo DF-a H-Novi” ? Kad je formirano ? Ko ga je formirao ? Ko je u njemu ? Ko je na celu ? Ko je uopste gospodo iz Jadrana potpisao ovo saopstenje ? Da li je snadbjeveno nekim pecatom ? Ovo je po prvi put da se ovakvo tjelo pominje u H-Novom, pa bi to zahtijevalo analizu. Ipak se radi o najjacoj opozicionoj grupaciji.

  6. Prvo ona tzv odbornica pa sad ovi se javljaju da spašavaju! I onda kažu nećemo politizaciju? A ne no što oćete sem par političkih poena od nedužnog i zatupljenog naroda! Dzaba svi ste isti.

Ostavite komentar

*

code