Predsjedništvo DF-a Herceg Novi: Bolnica Meljine i zdravstveni potencijali Boke Kotorske se...

Predsjedništvo DF-a Herceg Novi: Bolnica Meljine i zdravstveni potencijali Boke Kotorske se gase

2634
9
Podijeli

bolnica meljine 5Povodom teškog položaja medicinskih radnika Opšte privatne bolnice Meljine, za koji, kako kažu, imaju puno razumjevanje, iz Predsjedništva DF-a Hreceg Novi saopštili su da se postrupno iništavaju zdravstveni potencijali u Boki.

– Uvjereni smo da bi veliki broj građana Herceg Novog otvoreno podržao štrajk upozorenja. Takođe, da će u budućnosti građani podržati proteste zaposlenih. Još jednom, podvlačimo činjenicu da je ugledna medicinska ustanova sa respektivnom tradicijom, ovdje utemeljena i građena kao mletački lazaret, a kao bolnička ustanova, zahvaljujući razumjevanju veoma istaknutih i visokih ličnosti bokokotorske srpsko-pravoslavne eparhije i manastira Savina – tvrde u novskom DF-u.

Picerija i restoran

Dodaju da je ova ustanovam zahvaljujući odlukama Vlade Crne Gore, nesumnjivo došla u pogrešne ruke. U vrijeme kada su građani Herceg Novog, koji su dugo odvajali sopstvena sredstva putem tzv. samodoprinosa, očekivali njen dalji razvoj, ova se ustanova de facto – gasi, navode u DF-u.

– Podsjećamo da se unazad nekoliko godina u zdravstvenim ustanovama susjednog Dubrovnika izvode dijagnostički i terapeutski postupci kateterizacije krvnih sudova srca i ugradnje stentova. Građani Herceg Novog mogli su očekivati dalji razvoj sistema zdravstva unutar Boke Kotorske, uključujući i započinjanje kompletne koronarne dijagnostike, a ne postupno uništavanje zdravstvenih potencijala u Boki. No, kako sve – tako i zdravstvo.

Pitanje je, međutim, dokle, kažu u DF-u, jer u Herceg Novom, u nizu preduzeća i upravi opštine, sprovode se dva dirigovana postupka:

– Negativna kadrovska rješenja (odabir po ideološko-političkim obrascima primjerenim periodu oružane revolucije) i dril nad zaposlenima. Partijski i nadpartijski izvršioci dočekali su svojih pet minuta. Na građanima Herceg Novog, još jednom, možda posljednji put, biće odluka: vraćanje na normalnu putanju ili partijsko-šovinistička stega – zaključuju u Predsjedništvu DF-a Herceg Novi.

9 Komentari

 1. Pero ložač,po čemu si ti zaključio da je bolnica privatna,ali ima razlike za tebe? Jedino država više nema para za socijalu,koliko znam,a ostalo je sve bolje.
  0  0
 2. Zašto se ikada morala privatizovati bolnica Meljine? Gdje ste do sada bili vi “dušebrižnici” iz vlade da reagujete na vrijeme i spriječite uništavanje bolnice? Koja je to uspješna i poštena privatizacija sprovedena u Crnoj Gori, od koje sada zaposleni bolje žive? Kada će vlasti konačno početi nešto raditi u korist građana, umjesto u korist partijski lojalnih pojedinaca? Kada će se u ovoj državi početi cijeniti rad, stručnost i pošteni profesionalizam, umjesto isključivo lojalnost vladajućoj oligarhiji?
  Eto vam sada prilike da uradite nešto humano i dobro za nas ogorčene građane!!!
  0  0
 3. Ovoga puta će definitivno DPS preuzeti sve u gradu,jer nije normalno da se sad javljaju ovi i slični njima.Nije narod u suštini glup,nego ga ometaju nerad, nemaština,neskromnost,predrasude i nesposobnost za snalaženje u nagloj modernizaciji života. Narodu je potreban neko ko će njime da upravlja kao sa đecom,tako da ne smije niko da zucne,a da mu vidno život bude ljepši.
  0  0
 4. stranka u kojoj su se okupili neradnici iz javnih preduzeca koji obicno ne dolaze na poso ili igraju igrice na kompjuteru ,primjer vodovod hn !!!!!
  0  0
 5. A sta je to “Predsjednistvo DF-a H-Novi” ? Kad je formirano ? Ko ga je formirao ? Ko je u njemu ? Ko je na celu ? Ko je uopste gospodo iz Jadrana potpisao ovo saopstenje ? Da li je snadbjeveno nekim pecatom ? Ovo je po prvi put da se ovakvo tjelo pominje u H-Novom, pa bi to zahtijevalo analizu. Ipak se radi o najjacoj opozicionoj grupaciji.
  0  0
 6. Prvo ona tzv odbornica pa sad ovi se javljaju da spašavaju! I onda kažu nećemo politizaciju? A ne no što oćete sem par političkih poena od nedužnog i zatupljenog naroda! Dzaba svi ste isti.
  0  0

Ostavite komentar

*

code