PREDSJEDNIŠTVO DPS-A TRAŽIĆE PRAVNO-POLITIČKA TUMAČENJA ZA STVARANJE SKUPŠTINSKE VEĆINE U HERCEG NOVOM

PREDSJEDNIŠTVO DPS-A TRAŽIĆE PRAVNO-POLITIČKA TUMAČENJA ZA STVARANJE SKUPŠTINSKE VEĆINE U HERCEG NOVOM

117
0
Podijeli

Na sjednici Predsjedništva Demokratske partije socijalista, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, razmatrana su pitanja vezana za konstituisanje lokalne vlasti u pojedinim opštinama nakon lokalnih izbora održanih 25. maja 2014. godine.

Predsjedništvo je analiziralo političku situaciju u Herceg Novom.
– Na posljednjim lokalnim izborima, bez obzira što su vlast konstituisali naši politički rivali, Demokratska partija socijalista je ostvarila pobjedu osvojivši najveći broj mandata, čime su joj građani povjerili odgovornost.
Uzimajući u obzir da u Herceg Novom nema odgovorne funkcije koja nije u v.d. stanju, da se ne održavaju sjednice gradskog parlamenta, da brojne razvojne šanse čekaju realizaciju i da je u vladajućoj strukturi došlo do nepomirljivih razlika i nemogućnosti funkcionisanja lokalne samouprave i grada u cjelini, Predsjedništvo će tražiti dalja pravno-politička tumačenja u vezi mogućnosti stvaranja nove većine na osnovu prijedloga Opštinskog odbora DPS Herceg Novi, radi zakonitog funkcionisanja opštinske uprave – saopšteneteno je pored ostalog, nakon sjednice Predsjedništva DPS-a.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code