Početna Kultura Predstava „Dobrodošli u kabare Beograd“ poklon Herceg Novom: Veče posvećeno lijepim uspomenama

Predstava „Dobrodošli u kabare Beograd“ poklon Herceg Novom: Veče posvećeno lijepim uspomenama

1

Stihovi posvećeni divnim osjećanjima, ples, humor, u isto vrijeme nostalgija i vedrina ispunili su sinoć hercegnovsku Dvoranu Park zahvaljujući predstavi „Dobrodošli u kabare Beograd“ koja je poklon Turističke organizacije Beograda gradu Herceg Novom.

FOTO: Zvezdana Kujović

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje, predstava sa Radetom Marjanovićem i Tanjom Bošković, uz pratnju Tatjane Radunović na klavijaturama, podigla je na noge publiku različitih generacija, koja je sa glumcima pjevala uz poznate, romantične note. Kabare je djelo Radeta Marjanovića, nastao kao skup numera iz predstava, tekstova pisaca, starih hitova i priča.

Picerija i restoran

– Uz divnu muziku naših velikih hitova, pa sve do priča o prijateljstvu i ljubavi, kabare govori o svemu onome što mi danas malo potiskujemo kao emociju. To je priča o našim životima sa jedne ljepše i duhovitije strane – rekao je Rade Marjanović.

FOTO: Zvezdana Kujović

Zadovoljan što kabare u Herceg Novi donosi veče lijepih uspomena na „jedan od najljepših praznika koji može da postoji“, rekao je da je izvođenje prilagođeno tako da odgovara hercegnovskoj publici, sa porukom o Beogradu i ljubavi koja postoji među dva grada.

– Kabare Beograd je nešto što je dobro staro vrijeme sa primjesom onoga što mi živimo sad. Mislim da je smiješno, neobično i drugačije nego sve što ste mogli da vidite –  kazala je glumica Tanja Bošković, koja je počasna građanka Herceg Novog.

FOTO: Zvezdana Kujović

– Turistička organizacija Beograda sa velikom ljubavlju i poštovanjem poklanja naš Kabare gradu Herceg Novom. To je velika milina. Ja se sjećam da sam u januaru bila u Beogradu kad smo primili poklon od vas, mažoretke, i to je bilo božanstveno, divan događaj za Beograd – ističe Tanja.

Ona voli da kaže da su i Herceg Novi i Beograd njeni gradovi, da se doživljava kao most koji ih spaja. Zato je raduje što je Beograd dio Praznika mimoze, svetkovine koja ljudima donosi radost.

– Mislim da je čarobno da jedan grad ima snage za 53 dana slavljenja nečega divnog, slavljenja ljubavi, gostoprimstva, otvorenog srca. Dva mjeseca, šestina godine provede se u Herceg Novom u slavlju, to je prelijepo i čini naš grad živim – poručila je Tanja Bošković.

FOTO: Zvezdana Kujović

Podsjećamo, predstava „Dobrodošli u kabare Beograd“ trebalo je da bude odigrana prošle sedmice, ali je morala biti odložena zbog loših vremenskih uslova. Predstava je dio programa Dani Beograda u Herceg Novom, koji je u okviru 50. Praznika mimoze organizovala Turistička organizacija Beograda u saradnji sa Javnom ustanovom kulture „Herceg  Fest“, Turističkom organizacijom i Opštinom Herceg Novi.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code