PREDSTAVA “HILPERIK – STRAŠNI RAZBOJNIK” U NOVOM IZDANJU

PREDSTAVA “HILPERIK – STRAŠNI RAZBOJNIK” U NOVOM IZDANJU

168
0
Podijeli

Iz Hercegnovskog pozorišta i Teatra Plus najavljuju obnavljanje predstave “Hilperik – strašni razbojnik”, kao omaž Milošu Šamiju i u susret jubileju – tridesetogodišnjici rada Hercegnovskog pozorišta.

Ovaj dinamičan i duhoviti komad napisao je Miroslav Nastasijević. Miloš Šami ga je režirao 1991. godine, čime je započeo njegov pedagoški i rediteljski rad u Hercegnovskom pozorištu. Bila je uključena kao saradnica i Vesna Medaković, glumica koja je nakon penzionisanja takođe došla u Herceg Novi, gdje i sada živi.
“Hilperik” je jedna od najdugovječnijih predstava Hercegnovskog Pozorišta. Dugo je u njoj naslovnu ulogu igrao Dejan Đonović, a tokom više od deset godina učestvovala je i na mnogim festivalima: u Bačkoj Palanci, Bijelom Polju, Trebinju. U obnovljenom komadu koji će prema “originalu” – sa glumcima Hercegnovskog pozorišta u saradnji sa Teatrom Plus, postaviti reditelj Predrag Braca Todorović, igraće: Zoran Trojanović, Jelena Krunić, Lidija Petrone, Daniel Femić, Milovan Mićo Lalović i Vladan Pajo Milanović.
Kostime osmišljava Zorana Jovanović, a novu muzičku matricu Slobodan Janjić i Srećko Kovačević.
Premijera obnovljene predstave zakazana je za 16. decembar u 18 časova u Dvorani “Park “.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code