Početna Oko nas Kotor Predstavljanje opusa Marsela Bajera

Predstavljanje opusa Marsela Bajera

0

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica u saradnji sa Goethe Institutom iz Beograda u petak 6. septembra u 20 sati u Multimedijalnoj sali Kulturnog centra organizuju predstavljanje književnog opusa savremenog njemačkog književnika Marsela Bajera.

Foto: www.sajamknjiga.rs

Marsel Bajer rođen je 23. novembra 1965. u Tajlfingenu/Virtemberg, a odrastao je u Kilu i Nojsu. Studirao je germanistiku, anglistiku i teoriju književnosti na Univerzitetu u Zigenu. 1992. godine odbranio je magistarski rad na temu djela Friderike Majreker. Bajer je dobitnik brojnih nagrada, među kojima su Nagrada Jozef Brajtbah (2008) i Nagrada Georg Bihner (2016). Do 1996. godine Marsel Bajer je živio u Kelnu, a od tada do danas živi u Drezdenu.

Bajerovi romani Leteće lisice (1995, Geopoetika 2010) i Kaltenburg (2008, Geopoetika 2012) objavljeni su na srpskom jeziku u prevodu Jana Krasnog, koji je za ovu priliku preveo pjesme iz knjige „Paprat“.

Sa Marselom Bajerom razgovor će voditi prof. dr Jelena Knežević a prevoditeljka je Biljana Pajić iz Goethe Instituta iz Beograda.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code