Početna Turizam Predstavljen Program razvoja zdravstvenog turizma

Predstavljen Program razvoja zdravstvenog turizma

6

U Bečićima je proteklog vikenda održana jubilarna „X Regionalna konferencija zdravstvenog, welness i SPA turizma“, a ključna tema bila je predstavljanje Programa razvoja zdravstvenog turizma, koji je Vlada Crne Gore usvojila sredinom oktobra. Konferenciju je organizovala Medical SPA Asocijacija Crne Gore u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Crne Gore i uz podršku Ministarstva ekonomskog razvoja.

Naša zemlja bogata je potencijalima koji predstavljaju ključne preduslove za razvoj zdravstvenog turizma, a usvajanje strateški značajnog dokumenta kakav je Program razvoja zdravstvenog turizma Crne Gore 2021-2023. godine s Akcionim planom do 2023. godine je nešto na čemu će se temeljiti sve dalje aktivnosti.

Ovogodišnja konferencija pod nazivom „Zdravstveni turizam – Put za cjelogodišnji turistički proizvod“, okupila je ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, predstavnike hotelijerske i wellness industrije koji nude odgovore na neka od ključnih pitanja o fazama razvoja zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i regionu.

Predstavnica Ministarstva ekonomskog razvoja, Sandra Bojanić, je tokom Konferencije govorila o značaju razvoja zdravstvenog turizma, predstavljajući neke od aktivnosti koje će MER u saradnji sa ostalim zainteresovanim stranama realizovati u narednom periodu, kako bi u godinama koje slijede Crnu Goru pozicionirali kao prepoznatljivu zdravstvenu destinaciju.

Upravo zbog značaja kakav ima Program razvoja zdravstvenog turizma, njegovo predstavljanje je bilo centralna tema ovog događaja, a govorilo se i o izazovima kojima je potrebno odgovoriti u cilju što bolje primjene dokumenta.

Ministarstvo ekonomskog razvoja, osim ovog, posebnu pažnju posvećuje izradi drugih strateški značajnih dokumenata, posebno vodeći računa o tome da sve planirane aktivnosti budu sinhronzovane kako bi u narednim godinama na najbolji način oblikovale turističku ponudu Crne Gore.

Konferencija zdravstvenog turizma predstavlja jedan od najnznačajnijih događaja ove vrste, a koji se organizuje u ovom dijelu Evrope. S obzirom na jubilej zbog deset godina postojanja, predsjednik organizacionog odbora Vlatko Stijepović uručio je prigodna priznanja institucijama i pojedincima za doprinos u afirmaciji zdravstvenog perioda u proteklom periodu. Priznanja su uručena Ministarstvu zdravlja, Institutu za standardizaciju Crne Gore, Privrednoj komori Crne Gore, Uniji poslodavaca, Institutu “Dr Simu Milošević”, kao i zaslužnim pojedincima iz zemlje i inostranstva.

6 Komentari

 1. Obraćam se anonimusu (vjerovatno Sutoranin koji je zaposlen preko veze u Institutu),ako je prof.dr Milutin Živković bio samo formalni direktor, da nijesu slučajno partizanski kadrovi iz Herceg-Novog (partijske škole SKJ ) organizovali : Višu fizioterapeutsku školu, spacializacije iz fizijatrije i postdiplomske studije iz reumatologije.
  Prof. dr Milutin Živković potiče iz ugledne beogradske porodice sa medicinskim pedigreom kojoj je čuvena književnica Velmar-Janković posvetila svoj roman “Lagum” i nije se bavio zapošljavanjem konobara,kuvara i drugih zanatlija.

 2. “Anonimus” je u pravu za prof. dr Milutina Živkovića koji je zajedno sa mlađim saradnicima promovisao
  značajan projekat “Sunčana obala zdravlja” gdje bilo predviđeno više centara koji bi se bavili zdravstvenim turizmom ( Vrmac-Prčanj, Bigovo, Solila-Tivat, Petrovac, Ulcinj) gdje bi Institut u Igalu bio sobzirom na svoje višedecenijsko iskustvo koordinator realizacije ovog značajnog projekta koji je prihvatila i tadašnja vlast. “Srce karače” je potpuno u pravu komentarišući ekipu koja sada zagovara ova nova ekipa “stručnjaka” za cjelogodišnji zdravstveni turizam i to vremenu kada smo izbetonirali kompletnu obalu i uništili sve prirodne ljekovite faktore za sva vremena.
  Sada promovišemo razne anonimuse, dok je Herceg-Novi a i Institut zaboravio zasluge prof.dr Milutina Živkovića kojega nijesu dostojni ispratili ni kad je preminuo (njegovoj sahrani kod manastira Savine prisustvovalo je jedva dvadesetak građana-radnika Instituta Igalo). Ovo je vrijeme čuda,odnosno mediokriteta, čije će postupke i promašaje demantovati neko buduće bolje – časnije vrijeme i ljudi.

  12
 3. Od kad je umro dr.Milutin Zivkovic dugogodisnji direktor Instituta u Igalu umro je i zdrastveni turizam u C G .A vi mlatite i pricajte sta kcete.Ako neko i ima kakvh ideju plagijat je i prepisana je

  18

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code