Početna Društvo Predstavljen prvi Informator za djecu i mlade Opštine Herceg Novi

Predstavljen prvi Informator za djecu i mlade Opštine Herceg Novi

3

Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi je, u saradnji sa NVO Omladinski kulturni centar, danas u Gradskoj kafani predstavio prvi Informator za djecu i mlade Opštine Herceg Novi.

Informator je nastao sa namjerom da se za djecu,mlade i njihove roditelje, na jednom mjestu objedine podaci o ustanovama, organizacijama, sportskim klubovima koji na kvalitetan i profesionalan način osmišljavaju programe namijenjene djeci i mladima.

U Informatoru su, kako ističe sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo, na sveobuhvatan i pregledan način ravrstane organizacije u odnosu na oblast, svrhu i način organizovanja, ali i predočeni podaci o ustanovama iz oblasti kulture, obrazovanja, pružanja socijalnih usluga i zaštite zdravlja.

– Jedan od glavnih motiva za izradu Informatora su bile ankete koje su sprovedene tokom pripreme za izradu strategije za mlade Opštine Herceg Novi, koja je u decembru usvojena. Na osnovu ankete sa mladima i našeg iskustva u radu, jedan od glavnih nedostataka kada je riječ o lokalnoj zajednici jeste upravo nedovoljna informisanost mladih u našem gradu, saopštila je Zambelić Pištalo.

Dodala je da je Informator pripreman pomoću javnog poziva i ankete koji su u januaru i februaru proslijeđeni gotovo svim organizacijama koje rade u hercegnovskoj opštini, koju su oni popunili sa ažuriranim informacijama.

Predstavnica NVO OKC, Nataša Dendić, istakla je da je za kratko vrijeme ovo treći veći projekat koji njihova organizacija radi u saradnji sa sekretarijatom za kulturu i obrazovanje, pored “Akcije za mlade” i “Omladinskog forum teatra”.

– Pristup izradi Informatora nije bio jednostavan, jer danas je najteže doći do pravih informacija, čak i ako se radi o informacijama koje su za opšte dobro i koje koriste i samim organizacijama i pojedincima da bi privukle ciljnu grupu, u ovom slučaju mlade, naglasila je Nataša Dendić.

Kako je rekla, Omladinski kulturni centar je bio poput posrednika između organizacija koje su se našle u Informatoru i sekretarijata za kulturu i obrazovanje.

– Informator je podložan mijenjanju i dopunama, jer sami grad je živa stvar koja se razvija i iz mjeseca u mjesec se javljaju nove organizacije i servisi za djecu i mlade. Nadamo se da će za godinu dana ovaj Informator biti i duplo veći, dodala je Dendić.

Informator je dostupan i u digitalnoj formi na sajtu Opštine, facebook stranici opštine i OKC-a. U prvom tiražu štampano je 300 primjeraka koji će biti proslijeđeni obrazovnim ustanovama, nevladinom sektoru i mjestima gdje se mladi ljudi i roditelji okupljaju.

3 Komentari

 1. Nedovoljna informisanost mladih znaci da ih treba informisati o zivotu, kako da se zaposle, kulturi, porodici a ne o spisku sportskih klubova, organizacija i ustanova koje iimaju programe za djecu??
  Ovo je telefonski imenik bar po ovome sto je ovdje receno a djeca to ne citaju kako to ne shvatete?

  5
  1
 2. Nedovoljna informisanost mladih znaci da ih treba informisati o zivotu, zaposljavanju, kulturi, porodici a ne o spisku sportskih klubova, organizacija i ustanova koje iimaju programe za djecu??

  3
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code