Predstavljene mjere podrške iz Agrobudžeta u Herceg Novom

Predstavljene mjere podrške iz Agrobudžeta u Herceg Novom

0
Podijeli

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja su hercegnovskim proizvođačima predstavili mjere bespovratne podrške iz Agrobudžeta za 2019., kao i mjere agrarne politike i mogućnosti za ostvarivanje podrške u svim sektorima proizvodnje, saopšteno je iz ovog Vladinog resora.

Proizvođači su informisani o ostvarivanju premija za preradu mlijeka, kao i dostavljanju dokumentacije za premije u stočarstvu. Predstavljeni su i novi oblici podrške, u pčelarstvu, u vinogradarstvu, kao i mjera za dostizanje standarda za dobrobit životinja.

Picerija i restoran

Naglašeno je da se podrška može ostvariti po više osnova kroz direktna plaćanja i kroz bespovratnu podršku investicijama. Proizvođači su pozvani da prate javne pozive koje Ministarstvo objavljuje. Posebno su pozvani mladi proizvođači da iskoriste pogodnosti mjere za pokretanje agrobiznisa, imajući u vidu da je bespovratna podrška 10.000 eura.

Saopšteno je da će sedmično objavljivati tri javna poziva, te da su predstavnici odjeljenja za savjetodavne poslove i Ministarstva uvijek spremni da pruže informacije i pomoć svim zainteresovanim proizvođačima, kako bi se uspješno prijavili i ostvarili podršku.

Kao i na svim prethodno održanim radionicama, ukazano je na potrebu upisa u Registar poljoprivrednih gazdinstava, kao i ostale registre koje vodi Ministarstvo.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code