Početna Društvo Predstavnice Sankt Peterburga na otvaranju 50. Praznika mimoze

Predstavnice Sankt Peterburga na otvaranju 50. Praznika mimoze

4

Herceg Novi i Sankt Peterburg povezuju turizam i kultura, koji su jak osnov za nastavak saradnje dva grada, potvrđeno je na današnjem sastanku potpredsjednika Opštine Herceg Novi, Miloša Konjevića, sa predstavnicom Komiteta za razvoj turizma Vlade Sankt Peterburga, Nadeždom Petrovom i Margaritom Rubinom iz Odjeljenja za međunarodnu saradnju i festivale Teatra mladih „A. A. Bryantsev“.

Kako je saopšteno iz lokalne uprave, Petrova i Rubina u Herceg Novom borave kao gošće na otvaranju 50. Praznika mimoze.

Saradnja u oblasti turizma ozvaničena je protokolom između Turističkih organizacija dva grada, a zasniva se, između ostalog, na međusobnoj promociji. Prema dogovoru, aranžmani za Herceg Novi biće istaknuti u turističkim biroima Sankt Peterburga i proslijeđeni ruskim agencijama i turoperatorima, ali i obrnuto.
Dogovorena je i saradnja u oblasti kulture, pa će Sankt Peterburg biti grad partner Dana ruske kulture u Herceg Novom, a umjetnička direktorica te manifestacije će biti Svetlana Lavrecova, direktorica Teatra mladih „A. A. Bryantsev“.

– Dani ruske kulture najavljeni su za jun 2019. godine. Taj termin je pogodan, prije svega imajući u vidu da od aprila počinju redovni letovi na liniji Sankt Peterburg – Tivat. Učesnici sastanka su se saglasili da je zajednički cilj uvođenje zimskih letova na ovoj relaciji- navode iz press službe Opštine.

Petrova je zadovoljna što ima priliku da boravi na jubilarnom Prazniku mimoze i zahvalna na gostoprimstvu. Već sinoć, odmah po dolasku, prisustvovala je otvaranju 52. Zimskog salona. Kako je rekla, oduševljena je Herceg Novim i ovaj grad može mnogo da ponudi turistima iz Rusije, zbog čega će nastaviti da jačaju saradnju.

4 Komentari

  1. dr. Mica Konjevic i turizam!!!! Ps on je sto de tice turizma vodio samo kafić. Dajte ds im svims vidimo diplpme i ksd su ih i fje stelli. Svims iz mrnafžmenta Opštine. To omogućuje Zakon o pristupu inf.sli novinsri ne bi da se zamjeraju..

    4
    1
  2. Sigurno ce im podpresednik odrzati mali cas iz istorije njihovog grada.Konacno neko ko je u skoli ucio o Rusiji i kasnije na fakultetu procitao sve ruske klasike .

    31
    5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code