Početna Društvo Predstavnici Agencije za lokalnu demokratiju u posjeti Herceg Novom: Kuća Iva Andrića...

Predstavnici Agencije za lokalnu demokratiju u posjeti Herceg Novom: Kuća Iva Andrića kao pokretačka tačka za muzej zajednice

13

Tok realizacije projekta ”CoCoTour” u kojem je Opština Herceg Novi partner bio je povod za sastanak predsjednika Opštine Herceg Novi, Stevan Katića sa predstavnicima Agencija za lokalnu demokratiju Niksić / LDA Montenegro.

Na sastanku je bilo riječi o vremenskoj i finansijskoj dinamici projekta, modalitetima uključivanja institucija u koncept eko-muzeja i muzeja zajednice.

Sastanku su prisustvovali predstavnici institucija relevantnih za naredne aktivnosti ovog projekta: savjetnik predsjednika Jovan Subotić, šefica International Cooperation Herceg Novi Simonida Kordić i direktorica JUK Herceg Fest Gordana Krcunović.

”CoCo Tour podrazumijeva rekonstrukciju kuće Nobelovca Iva Andrića koja će predstavljati jednu pokretačku tačku za muzej zajednice i eko muzej, čiji model Agencija razvija pažljivo analizirajući interese lokalne zajednice, mapirajući lokalitete koji predstavljaju autentične tačke interesa u svijetlu istorijisko-kulturnog nasljeđa i prirodne baštine. Sem lokacija, posvećuje se posebna pažnja nematerijalnom kulturnom bogatstvu Herceg Novog, njegovim legendama, specijalitetima i sadašnjoj postojećoj ponudi”, saopštili su iz Agencije za lokalnu demokratiju.

13 Komentari

 1. Kog djavola se ova kuća rekonstruiše godinama? I Skadar se brze ozidao. Dal ste normalni vi? Da pravite 7 novih kuca, vise bi završili

  19
  1
 2. Ispred vile je nastao krasan kameni poligon za voznju skejtborda!
  Da je to Nobelovac mogao da vidi odmah bi se poceo baviti tim sportom.

  18
  1
  • Onda bi moto international cooperation mogao da bude “I baba će sine, sa đedom u visine”.
   Predlažem da se promijeni i kraj Proklete avlije i umjesto “testera, mala, njemačka. Jedna!” tako da sada glasi : ” lopata, velika, crnogorska”. Više bi bila.u duhu coco tura.

   7
   1
 3. Ovoj i svim predhodnim vlastima kuca Iva Andrica je samo problem ne bave se oni kulturom njima na prvom mjestu je gdje sam ja u toj prici i procenti za ugradjivanje.

  23
  1
 4. Cim se ovo “kvalitetno” renoviranje zavrsi mora ce poceti renoviranje renoviranog koliko su radovi losi a vidi se kad prolazite kolima ili pjeske iz pravca Igala na fasadi objekta. A kad se samo sjetim one smokve i zizule koja je bila u dvoristu dok je tu bio vrtic tuga me sad i gledati nasta to betonsko dvoriste lici.

  22
  2
  • Trebalo je i na putokazima navesti da se oko kuće nalazi “Beton Iva Andrića” na mjestu nekadašnje bašte. Mogli su posaditi i koje betonsko drvo, kao skulpturu.

   21
   1
 5. “šefica International Cooperation Herceg Novi Simonida Kordić”
  Treba li engleski naziv da bi se sarađivalo sa Rusima i Srbima?

  22
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code