Početna Društvo Predstavnici Albanije zainteresovani za model upravljanja morskim dobrom u Crnoj Gori

Predstavnici Albanije zainteresovani za model upravljanja morskim dobrom u Crnoj Gori

5

Ministarstvo za turizam i životnu sredinu i Nacionalna agencije za primorje iz Albanije zainteresovai su za model integralnog upravljanja zonom morskog dobra po kojem funkcioniše JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. To je, kako je saopšteno iz Morskog dobra bio povod njihove posjete, a na inicijativu Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Direktor MD, Predrag Jelušić predstavio je način upravljanja i organizaciju tog Javnog preduzeća na osnovu važeće zakonske legislative, od njegovog osnivanja do danas.
Interesovanje gostiju posebno se odnosilo na osnov funkcionisanja preduzeća, način finansiranja, investiciona ulaganja i održavanje čistoće u zoni morskog dobra.

Predsjednik Upravnog odbora, Dževdet Cakuli, istakao je da je zona morskog dobra definisana Zakonom o morskom dobru i da je nadležnost preduzeća uređenje i unaprijeđenje zone morskog dobra, odnosno održivo upravljanje plažama, lukama od lokalnog značaja, obalnom infrastrukturom i zaštićenim područjima na obali.

Sastanku su prisustvovali direktor Predrag Jelušić sa saradnicima, generalni direktor Direkotrata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Ćazim Hodžić, i Ertenka Cabej iz Ministarstva turizma i životne sredine Albanije, te predstavnici Nacionalne agencije za primorje Albanije Ledion Lako i Gantiana Troplini.

5 Komentari

  1. Sigurno neće doći predstavnici neke razvijene zemlje da prekopiraju feudalisticki model upravljanja javnim dobrom kakvo je morsko dobro u Crnoj Gori. Ukinuli su nam sve slobode mic po mic. Sve za korist novokomponovanih bogataša. Narod, domaći stanovnici, se polako istiskuju u korist privatnog interesa. AL ZA UTJEHU JE DA NIČIJA NIJE DO ZORE, zato nek stave prst na čelo oni tzv pošteni koji sve to podržavaju. Ustace narod, prije ili kasnije…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code