Predstavnici CDPR-a na sajmu maslinara u Neumu

Predstavnici CDPR-a na sajmu maslinara u Neumu

0
Podijeli

Na 21. Međunarodnoj manifestaciji maslinara Mediterana „Noćnjak 2019”, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) predstavilo je i promovisalo bogato ilustrovanu monografiju „Maslina”.

Monografija je životno djelo pok dr Ksenije Miranović, prvog experta za maslinarstvo u bivšoj SFRJ, u kojem je ona sabrala sav svoj dugogodišnji rad i iskustvo u maslinarstvu.

Picerija i restoran

Kako je saopšteno iz CDPR-a, pored monografije predstaviljena je i podjeljena gostima brošura „Maslinovo ulje i zdravlje”, korisna ne samo maslinarima, nego i svim ostalim građanima.

Manifestacija kao što je „Noćnjak 2019” je prava prilika da CDPR predstavi u regionu svoje djelovanje u oblasti zdrave ishrane i fizičke aktivnosti (FA), kao glavne prevencije u borbi protiv raznih oboljenja, uključujući naravno i kancer.

“Noćnjak” okuplja i povezuje maslinare, naučnike i stručnjake, proizvođače i distributere maslinarsko – uljarske opreme, trgovačke i hotelijersko – ugostiteljske kuće, predstavnike resornih državnih institucija, nevladine organizacije (NVO), medije, te ostale organizacijei pojedince vezane uz maslinarstvo.
Održana je i prva edukativna radionica „Mala škola kušanja maslinovih ulja”, a otvoren je i Olio bar, sajam maslinarstva i uljarstva, te izložba maslinovih ulja i proizvoda od masline.
Noćnjak podržavaju naučne i obrazovne institucije, uz čije suorganizatorstvo se osmišljava trodnevni program s nizom stručnih predavanja, radionica i degustacija.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code