PREDSTAVNICI NAJVEĆE SVJETSKE ORGANIZACIJE JEVREJA U KOTORU

PREDSTAVNICI NAJVEĆE SVJETSKE ORGANIZACIJE JEVREJA U KOTORU

258
0
Podijeli

 

kotor marija jevrejiPredsjednica Opštine Kotor Marija Maja Ćatović sa saradnicima priredila je prijem za predstavnike svjetske organizacije Jevrejskog nacionalnog fonda (KKL – JNF) i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori. Delegaciju su predvodili: predsjednik KKL – JNF Efi Stenzler, potpredsjednik Eli Aflalo, izvršni direktor za resurse, razvoj i javne poslove u KKL – JNF Avi Dickstein, glavni i odgovorni urednik Jewish News Josif Lemkovič i predsjednik Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Jaša Alfandari. Marija Ćatović je uz dobrodošlicu iskazala uvjerenje u dobru buduću saradnju. Podsjetila je da se u gradu nalazi staro jevrejsko groblje i izrazila nadu da će Kotor uskoro ustupiti jedan prostor za smještaj arhiva Jevrejske zajednice u Crnoj Gori.
Predsjednik najveće organizacije Jevreja u svijetu, KKL – JNF, Efi Stenzler zahvalio je na gostoprimstvu i lokalnoj upravi na brizi oko jevrejskog groblja. Iskazao je divljenje prirodnim i kulturnim ljepotama Kotora, uz zapažanje da su stare zgrade i spomenici kulture dobro očuvani.
U srdačnom i prijateljskom razgovoru, gosti su pozvali gradonačelnicu Ćatović da sa saradnicima zvanično posjeti Izrael i bude gost Jevrejskog nacionalnog fonda. Razmijenjeni su prigodni pokloni, pa je Marija Ćatović dobila „Povelju zahvalnosti gradu Kotoru za njegov doprinos razvoju i afirmaciji Jevrejske zajednice Crne Gore i čuvanju jevrejske baštine”.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code