Početna Društvo Predstavnici Opštine obišli Meljine i Zeleniku: Pomoć u sanaciji šteta od poplave...

Predstavnici Opštine obišli Meljine i Zeleniku: Pomoć u sanaciji šteta od poplave i rad na unapređenju zaštite

17

Domaćinstva pogođena ovonedjeljnim poplavama u naseljima Meljine i Zelenika obišli su juče potpredsjednik Miloš Konjević, menadžer Opštine Herceg Novi Dragan Šimrak i sekretar za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević, saopšteno je iz press službe lokalne uprave.

U Meljinama, gdje je došlo do izlivanja potoka Nemila, frizerski salon “Srećko” je gotovo potpuno bio potopljen, kao i okolne prostorije i prilazi. Vlasnik salona Srećko Ivanović, pohvalio je radnike Komunalno stambenog preduzeća i Službe zaštite i spasavanja na iznimnom trudu na otklanjanju posljedica nevremena, kao i predstavnike MZ Meljine, koji su pružili pomoć i bili u konstantnoj komunikaciji sa njim.

Tokom obilaska je dogovoreno da će u narednih desetak dana opštinsko rukovodstvo razgovarati sa Ivanovićem o mogućnostima dugotrajnog rješenja problema sa plavljenjem ovog dijela grada.

U proteklom periodu kanali i potoci su očišćeni prema planu i programu i završeno je mehaničko čišćenje, ali kanali nisu bili dovoljni da prime ogromnu količinu padavina. S tim u vezi, potpredsjednik Konjević je kazao da je sada prioritet sanacija štete, ali i da će ova situacija poslužiti za mapiranje kritičnih tačaka i sprovođenje dodatnih aktivnosti, radi bolje zaštite od poplava. Poručio je da “gradsko rukovodstvo ne bježi od problema i tu je za sve građane,  pogotovo u ovakvim situacijama”.

Predstavnici Opštine su obišli i klupske prostorije i teren Fudbalskog kluba Orjen u Zelenici. Opština se obavezala da će pomoći opravku i opremanje oštećenih prostorija, navedeno je u saopštenju.

Kako je rečeno, u predstojećem periodu će biti angažovani privrednici kako bi pomogli u saniranju kanala, ali i potoka Sopot, koji je na nekoliko mjesta “pretrpio” urušavanje zida-suvomođe.

Članovi Mjesne zajednice Zelenika istakli su da se radovi na unaprijeđenju lokalne putne infrastrukture pokazali kao pravi potez, jer je to omogućilo vozilima Službe zaštite i spasavanja i gradskih preduzeća da priđu mnogim mjestima do kojih ranije nije bilo moguće.

Konjević i Šimrak posjetili su domaćinstva koja su pretprjela veliku štetu u nevremenu. Kod pojedinih je došlo do odrona u okolini kuća i rušenja betonskog stuba, dok su se kod drugih komadi zemlje obrušili po stranama stambenih objekata. Polomljeni stub je tokom jučerašnjeg dana uklonjen. Mehanizacijom je uklonjena i zemlja sa puteva, te slijedi pranje koje će raditi Služba zaštite i spasavanja.

U razgovoru sa građanima Meljina i Zelenike čelnici lokalne uprave poručili su da će Opština pomoći sanaciju objekata u mjeri mogućeg i uputili ih u postupak procjenjivanja i naknade štete, kaže se na kraju saopštenja.

17 Komentari

 1. Umjesto sto stalno kukate i pljujete uzmite lopate u ruke i pocistite ispred svoje kuce…Ko vam je cistio dok nije bilo interneta i mobilnih telefona?

 2. Cuo sam da se izgradila skola u Igalo ali da odma nakon toga pala kisa jaceg inteziteta i potopila skolu do krova ! Da li je to istina mušljari ?

  7
  2
 3. Sutra opet jake kiše,skoro da nisu ništa očistili,kanali puni smeća,drveća,blata. Čekamo sutrašnji dan sa zebnjom,jer znam da od ovih nema ništa,sad će da zasjedaju,prave odbore,uzimaju pare,gledaju ko je njihov, itd,itd… Na nama je da se samo organizujemo ,to je jedino ostalo !!!

  14
  3
 4. Ne treba biti ni građevinac, ni geometar, golim okom i laik vidi da je kod tih kuća Ivanović, Kentra i Kovačević (Autodjelovi Kosać), tzv.
  KONTRAPAD.
  Ogroman izbetoniran plato, sva voda koja se slije iz Nemile udari u zid i pravi jezero.
  Odvodna cijev je oko pola metra, nedovoljna za ovakve padavine, koje se dešavaju manje, više par puta godišnje.

  12
  1
 5. Kanal koji prolazi kroz kutsko polje i uliva se u sasovicki potok je potpuno zatrpan i ako se ne očisti i produbi sledeca kisa ce da poplavi desetak kuca….

  23
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code