Početna Naslovna Predstvljena oznaka “Safe travels” u Crnoj Gori na “Macedonian Travel Marketplace”

Predstvljena oznaka “Safe travels” u Crnoj Gori na “Macedonian Travel Marketplace”

1

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je, na poziv organizatora virtuelnog turističkog sajma „5th Macedonian Travel Marketplace-Tourism Chalenges and Digital opportunities”, 25. i 26. februara, predstavila način implementacije oznake “Safe Travels” u Crnoj Gori, kao primjer dobre prakse.

Foto NTO

U okviru prvog dana makedonskog turističkog sajma organizovana je panel diksusija, koja podrazumijeva uključivanje eksperata iz oblasti turizma na teme digitalnog marketinga, održivog turizma i implementacije međunarodne oznake za sigurna putovanja – Safe Travels.

Iz NTOCG govorili su o koracima i uslovima za dobijanje oznake “Safe Travels”, te predstavili potencijalne benefite koje crnogorska privreda ima koristeći ovu oznaku.

Kako je saopšteno iz NTO, nakon panel diskusuje održan je niz sastanaka prijavljenih predstavnika turističkog sektora sa Balkana, među kojima su i predstavnici turističke privrede Crne Gore.

Drugi dan događaja fokusiran je na online B2B sastanke turoperatora iz zemalja Zapadne Evrope i SAD sa turoperatorima sa Balkana.

Macedonian Travel Marketplace, sajamska manifestacija namijenjena privrednicima iz sektora turizma, u organizaciji Nacionalne asocijacije za incoming turizam Makedonije, po prvi put je organizovan virtuelno, zbog okolnosti nastalih pandemijom COVID-19.

Fokus je na rješavanju trenutnih izazova turizma koje je uvela globalna zdravstvena i ekonomska kriza i na tome kako iskoristiti mogućnosti koje donosi digitalna ekonomija.

Glavni cilj ovog događaja je pružanje realne slike u pogledu očekivanja, trendova i trenutnog stanja u industriji, ali i jačanja samopouzdanja zainteresovanih strana.

1 komentar

  1. Moze li gluplji tekst kao i kompletna prica. Mozete li barem prepisat od komsija Hrvata koji su vec poceli svoju kampanju za sledecu turisticku sezonu. Oni su 2020 imali 66% od rekordne 2019 godine i najbolji su ubedljivo u Evropi. Vec imaju spremljenu online platformu na koju se registruju svi izdavaoci sa tacnim zahtjevima prema njima a koji ce biti ogromna pomoc turistima. Uz sve to oni su uz pomoc zatvaranja i kontrolisanja pandemije prepoznati u Evropi kao jedna od najdigurnijih drzava. A mi? nama je milija kafa i zarada za par ugostitelja nego cijela sledeca sezona. Sve to zato sto nasi komunalni inspektori i ostaka inspekcija zahedno sa OKG zvanom policija i tuzilastvo nista ne radi osim plasti za se, u se i podase.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code