Početna Ekonomija PREGOVORI BRODOGRADILIŠTA I MANKA MOGU DA POČNU

PREGOVORI BRODOGRADILIŠTA I MANKA MOGU DA POČNU

0

brodogradiliste“Imajući u vidu visinu troškova prevoza i skladištenja grita u Baru i nemogućnost davanja garancije Montenegro Bonusu, Jadransko brodogradilište je predložilo da sruši dio objekata koje koristi za tekuću proizvodnju, čime bi se dobila nedostajuća teritorija za uskladištenje cjelokupnog grita u samom preduzeću. To bi eliminisalo troškove ležarine”. Ovo se navodi se u Informaciji koju je juče usvojila Vlada i kojom se praktično daje „zeleno svjetlo“ Brodogradilištu da ukloni grit sa obale i pohrani ga u sopstvenom krugu, u novoizgrađenim objektima.

Vlada je usvojila izmjenu garancije na 1,05 miliona EUR vrijedan kredit, koji je Jadranskom brodogradilištu Bijela odobrila Crnogorska komercijalna banka (CKB), u skladu sa aneksom 2 Ugovora o kreditu. Tim dokumentom, koji će potpisati predstavnici Jadranskog brodogradilišta i CKB, predviđena je isplata 520 hiljada EUR na račun Jadranskog brodogradilišta za troškove pakovanja grita.
Preostalih 530 hiljada će, kako je objašnjeno u Informaciji, biti isplaćeno direktno na račun klijenta, po fazama.
Od izvršnog direktora Jadranskog brodogradilišta, Petra Zvicera, saznajemo da je ustvari kompanija već potrošila 550 hiljada eura za pakovanje grita.

– Ovo sve znači i da je ostvaren prvi uslov da oslobodimo prostor gdje je još sada grit za zajendičku investiciju sa Piterom Mankom i novi program remonta jahti i megajahti. Tek sada treba da počnu pregovori oko zajendičkih ulaganja, a za to postoji i tim kojeg je odredila Vlada – kaže za Radio Jadran, Petrar Zvicer.

Picerija i restoran

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code