Početna Kultura Pregršt talenata na audiciji „Crna Gora u ritmu Evrope“ u Herceg Novom

Pregršt talenata na audiciji „Crna Gora u ritmu Evrope“ u Herceg Novom

2

Audicija u Herceg Novom za najveće dječije muzičko takmičenje u zemlji „Crna Gora u ritmu Evrope“ održana je juče u Dvorani Park, gdje su svoje talente pokazali mladi plesači, pjevači i zabavljači.

Kako je saopšteno iz press službe lokalne uprave, nastupilo je čak sedamdesetoro djece iz hercegnovskih osnovnih i srednje škole. Stručni žiri organizacije je izabrao njih sedamnaestoro koji će pjesmom i plesom predstavljati Herceg Novi na finalnom takmičenju u Tivtu na proljeće.

Picerija i restoran

Sekretarka za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, Ana Zambelić Pištalo zahvalila je svim roditeljima i profesorima koji su prijavili  djecu na audiciju i iskazala posebno zadovoljstvo činjenicom da je najviše prijavljene djece upravo iz Herceg Novog.

– Važan cilj i opredeljenje lokalne uprave je podrška projektima u kojima učestvuju mladi i djeca, te je toku i priprema i implementacija nekih od njih. „Crna „Gora u ritmu Evrope“ je jedan projekata koje smo prepoznali kao kvaliatetan i koji ostavlja prostor za uključivanje dosta djece. Grad smo kulture u kojem živi mnogo talentovane djece, te se nadam da će  Herceg Novi biti prepoznat i kao grad mladih i grad po mjeri djeteta.  Vjerujem da ove godine možemo pobjediti i sledeće godine biti grad domaćin ove manifestacije – poručila je Zambelić Pištalo.

Ona je naglasila i da lokalna uprava razmišlja u pravcu osnivanja festivala za djecu i mlade, na kojem bi svi zainteresovani mogli pokazati kreativne i stvaralačke mogućnosti. Razgovarano je i sa predstavnicima grada Novog Sada u tom pravcu jer je ove godine Novi Sad evropska prijestonica mladih.

Kako je neposredno prije audicije potvrdio direktor projekta „Ritam Evrope“, Igor Karadarević, u Herceg Novom se prijavilo najviše talentovane djece – od ukupno 200 u Crnoj Gori, 70 je iz Herceg Novog.

– „Ritam Evrope“ je implementiran na Kipru, u Moldaviji, Srbiji, Ukrajini, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj… Očekujem da vidim dosta talentovane djece, ali i kroz njihove nastupe da vidim iz kakvih porodica dolaze. Herceg Novi je grad mimoze, kulture i festivala i ukoliko pobjedite centralni događaj naredne godine bi bio u Herceg Novom. To znači da bi djeca iz cijele Crne Gore stigla u Herceg Novi, što dalje znači 365 dana promocije grada, ne samo u Crnoj Gori, već i u svim zemljama gdje se realizuje „Ritam Evrope“ –  kazao je on.

Pored indivudalnih tačaka novskih mališana, na jučerašnjoj audiciji se predstavio i Kulturno-sportski centar Diano sa tri plesne grupe. Vidjevši nastupe grupa, spremnost i koreografiju, Karadarević je direktorici KSC Diano Antoniji Novoselac uputio poziv da nastupe u revijalnom dijelu finalnog takmičenja u Tivtu.

Uz Karadarevića, jučerašnjoj audiciji prisustvovali su i muzički urednik takmičenja Miloš Marković i oficir za međunarodnu saradnju Radovan Milidrag.

Audicije projekta „Crna Gora u ritmu Evrope“ će biti održane u 15 crnogorskih gradova, a odabrani i najtalentovaniji će umijeća pokazati na finalnom takmičenju, gdje će svaki grad predstavljati jednu evropsku državu. Pobjednik će biti odabran kombinacijom glasova stručnog žirija i gledalaca putem SMS-a, a samo finale manifestacije biće emitovano u direktnom prenosu na televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code