Preklapanje programa na Belavisti: ”Belavista ars” i Trg od ćirilice

Preklapanje programa na Belavisti: ”Belavista ars” i Trg od ćirilice

10
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_ulice_belavista_trg2U organizaciji Mjesne zajednice Herceg Novi i produkciji “Belavista ars” najavljeni su programi za naredne tri večeri na Trgu Belavista od 21 h.

Klasična i evergreen muzika ispuniće noćas Stari grad. Nastupiće za klavirom Đuro Poznanović i solo pjevači Nikolina Pušara i Stevan Tomašević. Gosti će moći da uživaju i uz članove viteškog društva “Herceg Stefan”.

Picerija i restoran

Međutim, istovremeno na Trgu Belavista i na platou kod JU Gradska biblioteka  počeli su sinoć programi Trga od ćirilice. Prodaja  knjiga na štandovima raspoređenim na Belavisti traje već dva dana, od popodvenih časova do kasno uveče.

Iz opštine još nema zvaničnog obavještenja da li su organizatorima Trga od ćirilice izdali odobrenje za lokaciju, iako je, koliko znamo, oni nisu ni tražili.

Inače, MZ Herceg Novi je već uspješno organizovala program na Belavisti 1. avgusta.

–      Poslije višegodišnje pauze, vitezovi su ponovo stražarili ispred Tore, na ogromno zadovoljstvo prolaznika, a naročito turista koji su čekali u redu da se fotografišu sa mladićima u impresivnim kostimima. Prvi put u istoriji Herceg Novog, u ceremonijalnoj straži na trgu Belavista, učetvovali su i članovi Bokeške Mornarice. Novljani i njihovi gosti nijesu krili interesovanje za učesnike, koji su spremno kontaktirali  sa publikom, na opšte oduševljenje – navodi rediteljka i dramaturškinja, Novljanka, Slađana Vujović, koja je i osmislila “Belavista ars”.

Muzički program, u izvođenju Stevana Tomaševića, Đura Poznanovića, Tee Andrijić i Nikoline Pušare, publika je u više navrata pozdravljala aplauzom i uzvicima Bravo! Kavlitet izvođenja i repertoar, dostojan svjetske klase, prepoznali su brojni posjetioci, a tako će biti i večeras i narednih noći, uvjereni su organizatori. Oni su nezadovoljni što iz Opštine još nema odgovora na njihov zahtjev i peticiju malih privrednika da se izmjesti Trg od ćirilice, čiji organizatori nijesu tražili niti do danas dobili odobrenje za svoje programe.

Inače, već za sjutra iz MZ najavljuju projekciju omiljenog klasika nijeme ere filma, komično i dirljivo ostvarenje „Dijete“ velikana filmske umjetnosti Čarlija Čaplina. Film je snimljen 1921. godine.

Program viteškog društva „Herceg Stefan“ koji uključuje ceremonijalnu stražu, muzički program, interakciju sa publikom, najavljen je za 6. avgust.

10 Komentari

  1. Pakleno glasna muzika se cuje kod autobuske u Novom. Molim vas da ispitate o cemu se radi, nijedne noci nije bilo ovako, tresti kao da smo u sred koncertne dvorane. Zaista je divljacki i nepodnosljivo.

  2. VECERASNJI KONCERT KLASICNE, JAZZ I EVERGREEN MUZIKE, U PRODUKCIJI BELAVISTA ARS-a, POCINJE U 22h, DA NE BI BIO U ZVUCNOM KONFLIKTU SA KNJIZEVNOM VECERI ‘TRGA OD CIRILICE’
    (POCIJE U 21h). , CILJ DOGOVORA JE DA SE, IZBJEGNE BUKA I NEUKUS, U INTERESU PUBLIKE I GRADA. .. BELAVISTA ARS CE TOKOM TRAJANJA ‘TRGA OD CIRILICE’ I DALJE OSTVARITI SVOJ LIKOVNI I FILMSKI PROGRAM, A U SEPTEMBRU NASTAVLJA SA SCENSKIM I DRUGIM OZVUCENIM PROGRAMIMA. OVIM CE SE IZBJECI I, DO SADA UOBICAJENO,, NAGLO ‘GASENJE’ UMJETNICKIH PROGRAMA U STAROM GRADU KRAJEM AVGUSTA.

  3. Slazem se sa Draganom. Nedostaje osnovna komunikacija od strane opstine u svim pravcima. Medjutim, MZ i Trg od Cirilice su u direktnoj komunikaciji nasli rjesenje. Vecerasnji programi nece biti u konfliktu, a ni buduci. Vecerasnje knjizevno vece ce poceti u 21h, a koncert u produkciji Belavista Ars-a u 22h. Ceremonijalni nastup viteskog drustva ‘Sv Stefan’ (u okviru programa Belavista Ars-a) pocece u 21h ispod Tore, a kasnije ce se vitezovi pridruziti muzicarima na Belavisti. Dogovor. Carobna rijec 🙂

  4. Dalo bi se sve dogovoriti i ima prostora za sve programe samo da razgovaramo vise i da se opstina ozbiljnije ukljuci mislim da je ona najvise kriva za ovo stanje jer je ocito neka podijela unutar nje same,ne zna se ko daje dozvole postoje li ili ne koliko se sta finansira i slicno,treba jasan plan i organizacija.

  5. Ja mislim da svi koji zele da zarade neki euro,postave stand gdje zele i rade svoj posao.Zasto bi neko trosio vrijeme i trazio odobrenje kad moze ovako..Stavis radis i super jednostavno.Ne placas nikakve dazbine ides kuci zadovoljan.

  6. Bio je i Tvrtko par mjeseci bez dozvole, pa nije skinut. kakva bi to diskriminacija bila da se makne trg od cirilice. Selekcija je opasnija od bezakonja, izaziva bijes….

Ostavite komentar