Početna Ekonomija Preko 350 kandidata bi da radi u budućem servisu za jahte u...

Preko 350 kandidata bi da radi u budućem servisu za jahte u Brodogradilištu u Bijeloj

15

Na Danima otvorenih vrata u Bijeloj i Tivtu članovi rukovodećeg tima predstavili su prošle nedjelje preko 350 kandidata viziju projekta, planove, ali i čuli očekivanja potencijalnih saradnika na tržištu rada u Crnoj Gori u ovom sektoru.

Predstavnici obje kompanije Damena i Porto Montenegro, zadovoljni su brojem zainteresovanih kandidata, ali i njihovim znanjem u domenu brodogradnje, jahting industrije i usluge.

Predstavnik kompanije Damen, Eel Kant, kazao je da Tivat i Bijela imaju sjajne ljudske resurse u tom sektoru.

„Sa tim projektom region će opet pružati priznate usluge ove vrste čitavom međunarodnom pomorskom tržištu“, rekao je Kant.

Kompanije regrutuju širok spektar kvalifikovanih radnika, kao što su radnici za farbanje jahti, mehaničare, cjevarske radnike, inženjere za servisiranje motora, stolare, elektroničare, inženjere održavanja, specijaliste za dokovanja i transport, supervizore po disciplinama i metalske radnike.

Kompanije, kako je saopšteno, takođe ostaju otvorene i za upoznavanje kandidata drugih profesionalnih zanimanja.

15 Komentari

 1. Deri stokuuuu a poljubite Roditelje jer kad je Brodogradiliste radilo i radi li vam roditelji tamo nisu se pojavljivali na posao ako im sto nije trebalo privatno ili da ponesu sto doma i vazda se zalili da im je mala plata a imali su vecu nego sto ce te vi imat. Ali za razliku od njih sto se imali za stalno imacete ugovor max 6 mjeseci bicete tacni u minut cisti i ljubazni kao da imate platu pristojnu a radit ce te za slicu. I ljubit g***** nadredenima zvat ih za kuma da nebite popusili i oni primili nekog drugog zeljnog dokazivanja haha. Pa sad strajkuteee.

  12
  3
  • Velika vecina je dolazila na posao i radila vrijedno i posteno. To brodogradiliste su i osnovali mjestani i razvili ga od skvera za drvene barke do firme sa hiljadu zaposlenih. Opremu, dokove, stanove za radnike, finansiranje sportskih klubova, sve su kupovali i placali sopstvenim sredstvima bez centa drzavnog kredita. Drzava je samo uzimala.Da je bilo dzabalebarosa i pjancina jeste, sitnih privilegija za zaposlene, bolovanja neopravdanih, ali ko i u svim firmama u to doba. I pored toga brodovi su se servisirali kvalitetno, a neko je to morao da odradi i zaradi. Nisu sigurno iz titograda slali pare za plate. Tako da ne stoji prica da tu niko nista nije radio a primale se plate. To je prica ovih sto su upravljali brodogradilistem zadnjih 20 godina . Ispade radnici ga unistili.

   14
   • Preko 80% posla su odradjivali koperanti i oni su odrzavali firmu i zaradjivali plate stalno zaposlenim neradnicima-cast izuzecima kojih je veoma mali broj!

    7
    3
    • Kooperanti zavrsavali jer je tako odgovaralo onima koji su ga unistili da bi mogli da se ugradjuju u poslove koje su predavali kooperacijama. A znamo svi ko su bili gazde kooperacija, svi zajedno nisu imali 8 razreda osnovne. U normalnoj drzavi cijeli menadzment brodogradilista bi zavrsio u zatvor, a gazdama kooperacija bi se naplatio dio troskova odvoza grita koji su godinama odlagali na zemljistu brodogradilista bez placenog centa za to odlaganje.

     • Ko je sta i kako radio je vec visa matematika i sigurno da ima materijala za istragu ali ovo sto sam reko je 100% tacno a to je odgovaralo vecini radnika tj. neradnika koji su gledali samo da sto vise privatnih stvari odrade u toku radnog vremena

      6
      2
  • pa nije drzava kriva sto se ne mozes ukrcati na brod, nego trenutna situacija u svijetu pomorstva. na FB-u imas dosta grupa za pomorce, na koijma se svakodnevno objavljuju razliciti oglasi. stisni se malo i odradi kadeturu bilo dje…

   7
   3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code