Preko 350 plivača na međunarodnom LEN plivačkom mitingu u Podgorici

Preko 350 plivača na međunarodnom LEN plivačkom mitingu u Podgorici

2
Podijeli

Međunarodni plivački miting Montenegro open 2018 biće održan 7. i 8. jula u Podgorici na olimpijskom bazenu Sportskog centra Morača, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore.

Miting se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske plivačke federacije, a okupiće više od 350 plivača iz 45 klubova i 12 država, među kojima su Rusija, Slovenija, Srbija…

Picerija i restoran

Najavljeno je da će iz Crne Gore nastupiti 130 plivača iz osam klubova.

PVK Jadran Carine predstaviće 25 takmičara i takmičarki, na čelu sa trenerima Milicom Ćorović i Seadom Adrovićem.

Plivačka ekipa kreće za Podgoricu sjutra u 15 časova, a biće smješteni u Studentskom domu.

– Sve uzrasne kategorije su u planu, od pionira do apsolutnih. Biće i dvije štafete, jedna mještovito i jedna 4 puta 100 slobodno i sve olimpijske discipline, kao i discipline 50 prsno, 50 leđa i 50 delfin. Pošto je to otvoreno prvenstvo i konkurencija je izuzetno jaka, nadamo se da ćemo uspjeti da uzmemo neke medalje – navodi za Radio Jadran Adrović.

Najvažnije na nastupu u Podgorici biće popravljanje ličnog vremena svih plivača Jadrana, čime će i treneri biti zadovoljni, kao i da se održi masovnost ovog takmičenja, zbog mališana koji tek stasavaju u plivače, ističe Adrović.

Predsjednica Stručnog savjeta za plivanje u Plivačkom i vaterpolo Savezu, Danijela Franeta kaže da će ovogodišnji, peti miting biti jedan od najbrojnijih i najkvalitetnijih do sada, a ujedno i test za organizaciju plivačkih takmičenja na Igrama malih zemalja Evrope naredne godine u Podgorici.

Prema propozicijama, osam najbolje plasiranih takmičara iz kvalifikacija stiču pravo nastupa u finalu određene discipline.

– Takmičenje će biti održano u svih pet starosnih kategorija, u olimpijskim disciplinama. U finalnim disciplinama osam najbržih plivaće u finalu, bez obzira na starosnu kategoriju. U jutarnjem dijelu dodijliće se medalje za četiri uzrasnie kategorije – kazala je Franeta.

Kriterijum za određivanje najboljih takmičara je zbir FINA bodova iz dvije različite discipline.

Tri prvoplasirana takmičara u svim individualnim disciplinama po kategoriji, odnosno tri prvoplasirane štafete, biće nagrađeni medaljama, dok će po pet najboljih takmičara i takmičarki u apsolutnoj konkurenciji dobiti novčane nagrade.

Biće nagrađena i tri najbolja kluba iz Crne Gore, kao i najbolji crnogorski plivač i plivačica.

Samostalni savjetnik za sport Glavnog grada, Rajko Ćupić, naglašava da su preduzete sve mjere radi ispunjenja standarda za održavanje tog međunarodog takmičenja.

Promoter petog međunarodnog plivačkog mitinga je evropski šampion u malim i velikim bazenima, Velimir Stjepanović. On će učestvovati na mitingu, kao član beogradskog Partizana.

2 Komentari

  1. Adrovic ima malu Minu Cvjeticanin koja je najveći potencijal Jadrana svih vremena i treba posebnu pažnju posvetiti njenom treniranju…

    3
    1

Ostavite komentar

*

code