Početna Društvo Preko 4 hiljade kontrola i 18 hiljada eura kazni

Preko 4 hiljade kontrola i 18 hiljada eura kazni

13

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove u posljednje dvije sedmice izrekli su 18.200 eura kazni za one koji nijesu poštovali mjere protiv širenja korona virusa, a pokrenuta su i tri prekršajna naloga pred prekršajnim sudovima, rečeno je Pobjedi iz te institucije.

U tom periodu su obavili 4.403 kontrole.

-Inspektori su za taj period utvrdili 18 nepravilnosti, donijeli šest ukazivanja, 16 prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 18.200 eura. Pokrenuli su tri prekršajna naloga pred prekršajnim sudovima u slučajevima kad je bilo potrebno izricanje viših kazni od one minimalne propisane zakonom koja se može izreći na licu mjesta – ističu iz Uprave.

Da li i u kojoj mjeri građani poštuju mjere provjeravaju inspektori zaposleni u zdravstveno-sanitarnoj, turističkoj, tržišnoj i inspekciji rada, te inspektori u inspekciji za igre na sreću, prosvjetnoj inspekciji, a po ovlašćenju to rade i inspektori zaposleni u inspekciji za sport.

Iz Uprave navode da je zdravstveno-sanitarna inspekcija u posljednje dvije sedmice uradila 1.374 kontrola i donijela 5.193 rješenja o samoizolaciji oboljelih i 2.787 rješenja o samoizolaciji kontakata sa oboljelim.

Ističu da su turistička, tržišna, inspekcija rada i prosvjetna inspekcija u protekle dvije sedmice utvrdile 18 nepravilnosti, od kojih se 11 nepravilnosti odnosilo na nekorišćenje propisane lične zaštitne opreme zaposlenih/korisnika usluga u objektima u kojima se obavlja trgovina, pružaju ugostiteljske i zanatske usluge, kao i u auto školi a jedna nepravilnost se odnosila na nepostojanje pleksiglasa između stolova u ugostiteljskom objektu.

U sportskim klubovima privrednim društvima, kod NVO i preduzetnika koji pružaju usluge u fitnes centrima i teretanama, nijesu našli nepravilnosti.

13 Komentari

 1. Evo svaki dan sve vise zarazenih, a ugostitelji ne rade .Sem jedan zna se koji . Sa svim patrolnim vozilom ispred njega. Odakle sad toliki broj, ko li vam je sada kriv , koga ce te sad optuzit . Mozda opet ugostitelji i zatvoreni sire virus🤣🤣🤣🤣🤣 . Svaka vam cast. Samo nastavite . Da vidimo dokle ce te . Ima ko moze izdrzat kome ovo nije nista novo. Pa izvolite. Samo se batalite vise ugostitelja

 2. Moze li se znati koje kontrole ? pa ukinuli ste kafu za ponjeti iz lokala da se nebi stvarale guzve i onda ste dozvolili da se prodaje sladoled na Skveru gdje goimla ljudi stoji jedni na drugima dok cekaju red da kupe ??? sto je za ocekivati kad je to jedina stvar koju mogu da uzmu.
  Svaka rabota vam je takva polovicna i da obavezno ima onih za koje ne vaze ista pravila kao za svakoga drugoga.

  23
  4
    • Ima veze. Svake godine se vakcinise sve manje djece, jer su roditelji retardirani. Lijepo ce nam se uz koronu vratiti morbili, rubeole, boginje i ostalo, pa ces vidjeti kakve veze ima i kolika je sitnica korona ustvari.

     2
     1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code