Početna Sport Preko 540 takmičara na 37. Međunarodnom džudo kupu „Mimioza“

Preko 540 takmičara na 37. Međunarodnom džudo kupu „Mimioza“

0

Klub Akademik iz Nikšića ekipni je pobjednik 37. Međunarodnog džudo kupa „Mimoza“, koji je u Sportskom centru organizovao džudo klub Igalo. Turnir je okupio preko 540 takmičara iz Crne Gore, Srbije, BiH, Kosova i Bugarske.

Ekipi „Kodokan“ iz Peći pripalo je drugo, a nikšićkom „Onogoštu“ treće mjesto u ekipnom plasmanu. Džudisti Igala osvojili su 14 medalja.

Picerija i restoran

Otvaranju turnira je prisustvovao prošlogodišnji svjetski prvak, Nemanja Majdov, koji je poželio takmičarima dobre rezultate, fer borbe uz poruku da se nekada mora i izgubiti na putu do vrha.

Uz njega otvaranju turnira prisustvovao je i njegov otac, Lubiša Majdov, prošlogodišnji najbolji trener Evrope, kao i legenda jugoslovneskog džudoa, Dragoljub Bečanović, aktuelni predsjednik Džudo saveza Crne Gore.

Kako je kazala trenerica, Katarina Mustur Kup mimoze je opravdao očekivanja, pa pozitivni komentar stižu iz svih gostujućih klubova, koji su zadovoljni organizacijom i jačinom takmičenja.

– Bila je velika čast da ugostimo porodicu Majdov, kojima smo zahvalni na prisustvu. Da podsjetim da se Nemanja još od malih nogu takmičio na mimozinim turnirima, gdje je osvajao medalje i pehare. Zahvalnost dugujemo svima koji su podržali ovaj turnir. Još jednom smo dokazali da je Kup mimoze jedan od najboljih turnira u regionu – ističe ona.

Organizaciju takmičenja pomogli su Sekretarijat za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi, lokalna Turistička organizacija, JUK Herceg fest, kao i Džudo savez Crne Gore.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code