Početna Društvo Preko 60 hiljada eura iz opštinskog budžeta za besplatne udžbenike osnovcima

Preko 60 hiljada eura iz opštinskog budžeta za besplatne udžbenike osnovcima

9

Opština Hedrceg Novi raspisala je danas tender za nabavku udžbenika za osnovce do V razreda, za što će, prema tenderu, opredijeliti 66 hiljada eura. Zainteresovani privredni subjekti imaju rok do 13. avgusta da se prijave za obezbjeđivanje udžbenika. Na ovaj način lokalna uprava će za učenike od I – do V razreda obezbijediti preko 20 hiljada udžbenika.

Komisija za sprovođenje postupka javne nabavke je saglasna da se skrati rok za dostavljanje ponuda, u skladu sa članom 54 Zakona o javnim nabavkama jer smatra da je zainteresovanim ponuđačima ostavljeno dovoljno vremena za sastavljanje ponude, te da je ovaj rok primjeren i ne ugrožava načela transparentnosti i konkurentnosti.

Razlog hitnosti skraćenja roka za podnošenje ponuda je u činjenici da je udžbenike neophodno obezbijediti prije početka školske 2020/21 godine, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Odluka o izboru najpovoljnije ponude, odnosno odluka o poništenju postupka javne nabavke donijeće se u roku od 60 dana od dana otvaranja ponuda.

Iz lokalne uprave je juče saopšteno da na ovaj način Opština pomaže roditeljima da pripreme djecu za školu, te da je akcija počela najprije podjelom knjiga za prvake, zatim za đake II, III i IV razreda, a od ove godine besplatne udžbenike dobiće i polaznici V razreda. O podjeli udžbenika roditelji i djeca biće blagovremeno obaviješteni.

9 Komentari

 1. Sve ste poskupili i porez i vodu i smece…SVE SVE. Pri tome ste dužni i tuzni. Radnici vam placu radi snizenja plata. Međutim, vi za par stotina eura kroz medije pokusavate da stvorite bajkovitu percepciju gradjana. Jeste li vi ludi il vam noge smrde???

  12
  6
 2. SVE JE TO LIJEPO ALI VRATITE CIJENE KAO STO SU BILE PRIJE NEGO STE DOSLI NA VLAST , JOS DA PITAM ODAKLE NOVI SEF U STAMBENO A CUJEM I U DRUGA JAVNA PREDUZECA SE NASTAVLJAJU POLITICKA ZAPOSLJAVANJA !?

  13
  5
  • Ne pricaj neistinu,evo upravo gledam porez za kucu od prosle godine i bio je tada 128e a ove godine 124e , sto je manje za 4e a ne vise za 30%, tako da mi nije jasno zbog cega neko ima potrebu da se sluzi neistinom

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code